NAJBOLJE JE SAČUVAO ZA FINALE: Jokić oborio nekoliko rekorda protiv Majamija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 10:20

NAJBOLJE JE SAČUVAO ZA FINALE: Jokić oborio nekoliko rekorda protiv Majamija

Srpski centar nastavio da postavlja standarde.

Kao što se i očekivalo, Nikola Jokić imao je glavnu ulogu u pobedi Denvera protiv Majamija 104:93 u prvom meču velikog finala NBA lige pošto je ostvario tripl-dabl učinak od 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Bio je to deveti tripl-dabl Nikole Jokića u ovogodišnjem plej-ofu, ali je pored toga srpski centar postavio još nekoliko rekorda.

Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 14 asistencija Jokić je postao centar sa najviše uspešnih dodavanja u prvoj utakmici u istoriji NBA finala. Postao je tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je debitovao u finalu sa tripl-dabl učinkom, a prvi je bio Džejson Kid. Nikola Jokić se pridružio Lebronu Džejmsu i njih dovjica su jedina dva igrača u poslednjih 25 godina koji su na poluvremenu jedne finalne utakmice imali po 10+ poena i asistencija. Samo tri igrača u istoriji NBA lige su tokom jednog plej-ofa imali 450+ poena, 200+ skokova i 150+ asistencija. To su Leri Bird, Lebron Džejms i Nikola Jokić.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NBA liga ovo nije videla 25 godina: Jokić odigrao poluvreme za istoriju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Jun.2023

Istovremeno se u određenim parametrima priključio Lebronu i Birdu Rekordi se ove sezone prosto lepe za srpskog košarkaša Nikolu Jokića koji je upisao još jedan i u prvoj utakmici finala NBA lige protiv Majamija. I to za poluvreme, u kom je ostvario dabl-dabl učinak od 10 poena i 10 asistencija....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.