NA KORAK OD NBA: Menadžeri Denvera prate Lovernja

Izvor: Kurir, 04.Mar.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA KORAK OD NBA: Menadžeri Denvera prate Lovernja

Sviđa nam se to što više ne radi neke nerezonske stvari, koje je nekada radio, kao i to koliko je čvrst igrač, kaže generalni menadžer kluba Tim Koneli

Žofri Lovernj prelazi u Denver.

Generalni menadžer kluba iz Kolorada, Tim Koneli, u stopu prati napredak 55. pika sa prošlogodišnjeg drafta i zadovoljan je onim što kapiten Partizana trenutno pruža.

"Očekivali smo da će Lovernj napredovati", rekao je Koneli, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dodao:

"Ali, moram reći da smo presrećni zbog njegovog ogromnog skoka napred i enormnog napretka. On je jako dobar igrač. Sviđa nam se njegov konstantan visok nivo igre u svakoj utakmici, njegov fokus na parket. Takođe, sviđa nam se to što više ne radi neke nerezonske stvari, koje je nekada radio, kao i to koliko je čvrst igrač".

Koneli želi da 22-godišnjeg dugajliju prvo oproba u Letnjoj ligi, a zatim i prebaci u prvi tim, gde bi mogao da postane vrlo važan igrač.

"Stvarno je sjajan klinac. Napravio je veliki iskorak u igri od trenutka kada je došao u Partizan. Fizički je odličan, ima sjajan osećaj za igru, vrlo agresivan momak, koji 'grize' za svaku loptu. Jako nam se svideo na draftu. Pravi je unikat", dodao je Koneli.

Veliku ulogu u angažovanju kapitena Partizana, koji u dosadašnjem delu Evrolige beleži prosečno 11,2 poena i 8,8 skokova, ima Žofrijev najbolji prijatelj Evan Furnije, koji nastupa za Denver. I upravo je bek Nagetsa američkim novinarima objasnio zašto Lovernj nije dobio veću minutažu na Evrobasketu u Sloveniji.

"Situacija je takva da francuski treneri ne puštaju previše mlade košarkaše. Tako je bilo i u mom slučaju – prve godine sam imao jako težak proces uklapanja. Kod nekih drugih trenera je igrao po 15 minuta u proseku, a onda je otišao u Partizan, gde je konačno pokazao šta sve može. Ja sam znao koliko on može, samo je bilo potrebno da to i pokaže", dodao je Furnije.

Podsetimo, Lovernja je sa 55. pozicije izabrao Memfis, ali su, posle nekoliko trejdova, prava za Francuza otišla na adresu Denvera.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NA KORAK OD NBA: Menadžeri Denvera oduševljeni Lovernjom

Izvor: Kurir, 04.Mar.2014

Sviđa nam se to što više ne radi neke nerezonske stvari, koje je nekada radio, kao i to koliko je čvrst igrač, kaže generalni menadžer kluba Tim Koneli..Žofri Lovernj prelazi u Denver...Generalni menadžer kluba iz Kolorada, Tim Koneli, u stopu prati napredak 55. pika sa prošlogodišnjeg drafta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.