Može li Zagorac da zaradi minute u Grizlisima?

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Zagorac da zaradi minute u Grizlisima?

Pred Radetom Zagorcem je ruki sezona u NBA, u Memfis Grizlisima, a lokalni mediji bave se srpskim internacionalcem i analiziraju njegovu buduću ulogu u timu.

Posle konstatacije da je u Megi bio “švajcarski nož“, tj. da je radio sve na terenu, novinar Erik Montro kaže da Zagorac poseduje domet iza linije za tri poena, da je dobar u skoku i ističe da je košarška inteligencija njegov najveći plus.

“Njegove veštine i razumevanje igre već su na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nivou, a nedostaci su mu atleticizam i odbrana na lopti. Na Letnjoj ligi je pokazao da zna ume da obavi jednostavna dodavanje i da čita odbranu. Iako se mučio sa šutem za tri poena, jasno je da stručni štab veruje da je njegov šut oružje. Iako je bilo svetlih momenata, jasno je da je Zagorcu potrebno još vremena da se prilagodi brzini i atleticizmu u NBA ligi“, dodaje se u tekstu.

Autor navodi da postoji nada da će Zagorac ojačati i da će u budućnosti moći da igra i četvorku u niskim postavama, a predviđa se da neće imati minutažu ove sezone jer je Grizlisima na krilu potrebna prevashodno odbrana, kao i zato što su konkurenti ili izbrušeniji i iskusniji igrači (Čendler Parsons, Tajrik Evans, Džejms Enis) ili fizički spremniji (Vejn Selden i Ben Meklemor).

Novinar kaže da je njegovo mišljenje da Zagorac nije labilnost u odbrani, da se dobro pozicionira bez lopte, da ima impresivne reakcije i anticipaciju, ali da pada ispit na brzini nogu protiv bržih bekova.

“Očekujte da Rade dobije minute u 'garbidž tajmu' (kada je ishod meča već poznat), a ponekad i minutažu kada neko uđe u problem sa ličnim greškama ili dođe do povrede. Po mom mišljenju, Zagorac ima potencijal da postane nosilac igre u godinama koje dolaze. Njegovo razumevanje igre sve se više ceni jer se NBA kreće u smeru brzog protoka lopte i širine na terenu – iako trener Fizdejl možda Zagorca ne vidi kao važnog igrača ove sezone, verujem da stručni štab gaji velike nade za budućnost“, zaključuje novinar Erik Monro.

Why 52? pic.twitter.com/KQGDDmu0zZ

Zagorac ima 22 godine, visok je 206 cm, a na draftu 2016. godine bio je 35. pik.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.