Moris: Pričaću deci kako sam čuvao Lebrona

Izvor: B92, 14.Maj.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moris: Pričaću deci kako sam čuvao Lebrona

Košarkaši Bostona ubedljivo su savladali Klivlend (108:83) u prvom meču finala Istoka NBA plej-ofa, a ključni faktor bila je odbrana na Lebronu Džejmsu.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice postigao je samo 15 poena uz šut iz igre 5/16, dodao devet asistencija i sedam skokova, ali je imao i sedam izgubljenih lopti.

Za njega je posebno bio zadužen Markus Moris.

"Ja sam takmičar, on je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolji igrač, znate? Jednog dana ću moći mojoj deci da pričam kako sam čuvao Lebrona Džejmsa. To je uzbudljivo. Volim izazov, ali kao što sam već ranije rekao, to je rezultat timskog truda", rekao je Moris.

Džejms je posle ubedljivog poraza u Bostonu rekao da nije nimalo zabrinut.

"Imali su sjajan plan za prvu utakmicu. Moris je bio osnova toga. Čuvao me je, mislim da su sjajno komunicirali celu utakmicu, znali su stalno gde se nalazim ja i moji saigrači. Trener Bred Stivens je uradio fantastičan posao. Možete pogledati dosta snimaka kako su nam pravili probleme, kako su mene izbacili iz ritma tokom cele utakmice. Bićemo bolji u drugoj", rekao je Džejms.

Drugi meč na programu je u sredu ujutru od 02:30, takođe u Bostonu. U finalu Zapada igraju Hjuston Rokitsi i Golden Stejt Voriorsi.

Prvi meč je u utorak ujutru od 3h u Teksasu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.