Momci, vi ste za NBA! Bogdan uništio Bruklin, Njujork zanemeo pred Željkovim Fenerom, Kalinić bez promašaja (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Okt.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momci, vi ste za NBA! Bogdan uništio Bruklin, Njujork zanemeo pred Željkovim Fenerom, Kalinić bez promašaja (VIDEO)

Turci postali tek treća ekipa iz Evrope koja je dobila Amerikance na njihovom parketu

Ko je ovde iz NBA lige?

Željko Obradović je pokorio Sjedinjene Američke Države! Tačnije, Njujork, gde je njegov Fenerbahče savladao Bruklin u okviru predsezone i potvrdio da se razlika između evropskih i timova s one strane Atlantika ubrzano smanjuje. U noći između ponedeljka i utorka, u Barklis centru, turski vicešampion je bacio na kolena Netse >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 101:96 (25:26, 31:26, 26:20, 19:24).

Pred 6.857 navijača blistao je još jedan Srbin. Bogdan Bogdanović. Naš reprezentativac je odigrao statistički ne toliko sjajnu utakmicu, ali je potezima bacao u očaj Amerikance i posle 30 minuta provedenih na parkertu završio meč sa 17 poena. Od toga dve trojke, po tri skoka i asistencije za bivšeg asa Partizana, iako je iz igre imao čak deset promašaja (5/10), ali je zato nepogrešiv bio sa linije penala (5/5).



Bogdanovićev reprezentativni kolega i novi klupski kolega Nikola Kalinić bio je vrlo dobar. Doskorašnji krilni košarkaš Crvene zvezde je zabeležio osam poena i pet skokokva za 16 i po minuta na parketu, uz dve pogođene trojke iz isto toliko pokašaja. Iz igre je pucao - bez promašaja!

Najefikasiji u ekipi Fenerbahčea bio je Jan Veseli čija su zakucavanja opet bila spektakularna (16 poena, osam skokova), Luiđi Datom je ubacio 16, a Kostas Slukas najavio da će biti veliko pojačanje, zahvaljujući dabl-dabl učinku (11 poena, 11 asistencija).

Koliki značaj ima trijumf Fenera najbolje ilustruje činjenica da je ostvaren bez Pera Antića, Bobija Diksona i Rikija Hikmana. I još više: Obradovićev tim je tek treći evropski u istoriji košarke koji je savladao nekog NBA ligaša na njegovom tlu. Uspelo je to prethodno Makabiju protiv Toronta (2005), CSKA iz Moskve sa Duškom Vujoševićem na klupi (2010), uz napomenu da su Armejci posle produžetka savladali i Minesotu (2013).

U ekipi Bruklina blistao je Tomas Robinson (12 poena, 16 skokova), pratio ga je Bruk Lopez (18p), dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio samo tri poena.



(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.