Milvoki odbio da izađe na teren – utakmica se ne igra!

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 22:06

Milvoki odbio da izađe na teren – utakmica se ne igra!

Košarkaši Milvoki Baksa bojkotovali su petu utakmicu prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika.

Oni su to uradili jer ne misle da se njihova poruka vezana za borbu protiv policijske brutalnosti i rasne nejednakosti, koju su dosta "glasno" poslali, dovoljno dobro čula.

Baksi su se u svlačionici dogovorili da bojkotuju meč, dok je njihov protivnik izašao na teren i krenuo sa zagrevanjem.

Informacija je stigla bukvalno u "minut do 12", pa nikome nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuno jasno šta se dešava, a nedugo zatim su stigle informacije dobro informisanih novinara koji su objavili da se meč neće igrati.

U međuvremenu su i košarkaši Orlando Medžika, koji su bili spremni za utakmicu, napustili teren i vratili se u svlačionicu.

Prethodno su o bojkotu razgovarali igračli Toronto Reptorsa i Boston Seltiksa, koji možda budu odbili da odigraju prvi meč druge runde plej-ofa Istoka, koji se igra u noći između četvrtka i petka.

Baksi trenutno vode 3-1 u seriji, a nije poznato na koji način će odreagovati NBA liga, to jest da li će odložiti meč, sačekati da Baksi iznesu zahteve ili pobedu upisati Orlandu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.