Milutinov TREĆI put MVP kola!

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutinov TREĆI put MVP kola!

Srpski centar igra fenomenalnu sezonu u dresu Olimpijakosa, možda i oproštajnu pred odlazak u NBA ligu. I Micić u idealnoj petorci.

U drugom kolu Evrolige bio je MVP sa indeksom korisnosti 33, kada je Olimpijakos savladao Baskoniju u Vitoriji.

U 13. kolu opet je bio bez premca, ovog puta sa indeksom 36, u pobedi nad Barselonom, takođe u gostima.

U 16. kolu, prvom u 2019. godini i prvom nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Nikola Milutinov proslavio 24. rođendan, zablistao je i u gradskom derbiju protiv Panatinaikosa (79:65), ovog puta u Dvorani mira i prijateljstva, pred svojim navijačima.

Nanizao je 18 poena (šut za dva 5/8, slobodna bacanja 8/10), 18 skokova, po jednu asistenciju i blokadu, a uz to bio fauliran čak 11 puta. Kada se podvuče crta, srpski reprezentativac postavio je lični evroligaški rekord sa indeksom 41 i treći put ove sezone zaslužio laskavo zvanje MVP kola.

VESELI ZA SADA NAJBOLJI

Na tabeli indeksa korisnosti za čitavu sezonu Evrolige prednjači Jan Veseli (Fenerbahče) sa prosekom od 21,8 po utakmici. Prate ga Vil Klajburn (CSKA) sa 20,6 i Arturas Gudaitis (Armani) sa 20,5, a Milutinov je na četvrtom mestu sa 19,4. Centar Olimpijakosa uz to je najbolji skakač Evrolige sa 8,38 uhvaćenih lopti po meču.

Njegovih 18 skokova su najviše što je zabeležio bilo koji igrač Olimpijakosa u 21. veku - samo u mečevima Evrolige - a treba li podsećati kakvi su sve centri i atlete u tom periodu nosili crveno-beli dres (Volkoviski, Skorcanitis, Burusis, Vujčić, Nesterović, Hajns, Dorsi, Danston, Hanter)?

Pored toga, Milutinov je sa 13 skokova u odbrani izjednačio rekord Evrolige za period od 2015. do sada.

Nekadašnjem centru Partizana ovo je četvrta sezona u Pireju i sudeći po igrama koje prikazuje, narednog leta biće sasvim zreo za transfer u NBA ligu, gde prava na njega od drafta 2015. polažu San Antonio Spursi, koji su ga izabrali sa 26. pozicije.

Mesta u idealnoj petorci 16. kola zaslužili su još Gustavo Ajon (Real) i Goga Bitadze (Budućnost), sa istim indeksom korisnosti - 31, kao i Vasilije Micić sa 29 (u pobedi Efesa nad Bajernom).

Peto mesto podelili su Majkl Rol (Makabi), Toma Ertel (Barselona) i Arturas Gudaitis (Armani), koji su ostvarili indeks 26.



Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.