Micić: Nisam došao u NBA samo da bih sedeo na klupi VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 10:02

Micić: Nisam došao u NBA samo da bih sedeo na klupi VIDEO

Vasilije Micić je imao odličan debi u ekipi Šarlota.

U pobedi nad Memfisom, srpski reprezentativac je 26 minuta prikazao svoju najbolju partiju u NBA do sada. Postigao je 18 poena (8/12 iz igre, 2/3 za tri), uz devet asistencija, jedan skok, te tri izgubljene lopte.

Micić je po završetku susreta bio u centru pažnje.

"Ne znam šta da kažem osim toga da sam srećan. Sve ste rekli, mada iskreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisao očekivao da igram ovako mnogo. Znam đta je bilo u protekla dva dana, ali to mi je dalo samo novog elana. Kao igrač samo želite da igrate, to je uvek prioritet svakome. To sam pokušao da iskoristim. Nisam očekivao da ću imati ovako dobru partiju, ali na kraju smo pobedili. Mislim da su svi na terenu imali dobru energiju, osetio sam na kraju da je taj 'vajb' bio dobar, to i je pomoglo da se osećam komotno na terenu", kaže Micić.

Srpski as dodaje da se neće zadovoljiti samo epizodnom ulogom.

"U NBA nisam došao samo da budem član nekog tima, već da se dokažem na terenu. To će ostati moj cilj sve dok imam prilike da igram u NBA. Sve to jer sam imao prilke da igram u Evropi, sada učim iz ovog iskustva. Sva iskustva koja sam stekao u Oklahomi bila su mi stvarno korisna. Naravno da nije bilo lako upravljati minutima na terenu, ili na ulogu, ali bio sam svetsan čime sam okružen i to je bilo nešto najbolje u NBA. Pokušavam da ostanem spreman i u formi, tako ću i nastaviti. Ovde ili negde drugo, srećan sam što su ljudi ovog kluba shvatili da imam taj potencijal, pomogli su mi da to dođem, a na meni je da pokažem da sam u stanju da igram na ovom nivou", dodao je novi košarkaš Hornetsa.

Micić dodaje da još traži "pravog sebe" u NBA i ulogu koja bi odgovarala najviše njemu i timu.

"Stigli smo ovde kao grupa iskusnih. Svi znamo svoju ulogu. Ovo mi je prvo NBA iskustvo, tako da ne mogu da budem siguran šta mi je uloga, ali tražim to, ulogu koja može biti korisna i za mene i za tim. I drugi momci su tu, neki su u NBA više od deset godina, njima je ovo samo još jedan NBA meč. Mislim da ova grupa igrača, pre svega prva petorka, ima tu dobru energiju, nadam se da će tako ostati i da ćemo posle toga napraviti nešto lepo", dodao je Micić.

Na kraju, dodao je da postoje mnogi načini da se doprinese uspehu tima.

"NBA je specifičan, ima mnogo talenata u mnogim timovima. Ako nemata toliko potencijala, morate da nađete načina da doprinesete i pomognete timu. Uvek sam verovao da je košarka prelepa kada svi igraju zajedno. Nismo svi Stef Kari, Luka Dončić ili ko god, ali to ne znači da ne možemo da igramo. Ima mnogo načina kako dase igra košarka. Sve dok verujete u to i pomažete jedni drugima, a jedna stvar je da dodate loptu, to znači da možemo da nađemo način da igramo zajedno", zaključio je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.