Melo kralj strelaca

Izvor: RTS, 17.Apr.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melo kralj strelaca

Kevin Djurent je položio oružje, Karmelo Entoni je novi najbolji strelac NBA lige. Furioznim finišom regularne sezone popularni Melo odveo Nikse u plej-of sa druge pozicije na Istoku, ali i sebi prigrabio jedno od najprestižnijih individualnih priznanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Vladavina Kevina Djurenta je gotova. Nakon tri sezone, u kojima je bio najbolji strelac najbolje košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige na svetu, košarkaš Oklahome ovu prestižnu titulu prepušta Karmelu Entoniju.

Djurent je putem Instagrama obavestio navijače da će presedeti meč protiv Milvokija, koji ništa ionako rezultatski ne donosi njegovoj ekipi. Djurent je morao da postigne 70 poena kako bi sa trona skinuo Entonija, čiji Niksi igraju sa Atlantom.

Entoni je prosečno postizao 28,7 poena po utakmici u dosadašnjem delu sezone, Djurent 28,2. "Presedeću večerašnju utakmicu, ako ste razočarani što nisam pokušao da osvojim titulu najboljeg strelca...", napisao je Djurent.

Trener Tandera Skot Bruks potvrdio je da na meču sa Milvokijem nećemo videti Djurenta.

"Garantujem vam da ga nećete videti. Kevin je zaslužio velike pohvale za svoju igru. Na primer, pre desetak utakmica, da je želeo četvrtu titulu u nizu, mogao ju je osvojiti lako. Mnogo puta je pokušao da ostvari tripl-dabl. A kada imaš deset asistencija, to znači da nisi pokušavao da postigneš koš", rekao je Bruks.

Ekipa sa Srednjeg Zapada je obezbedila prvo mesto na Zapadu i pol poziciju pred plej-of skorom od 60-21. U doigravanju, po svoj prilici ,protivnik će im biti Los Anđeles Lejkersi.

Entoni se do titule najboljeg strelca progurao tokom sjajne serije Niksa od 13 mečeva bez poraza, tokom koje je Njujork došao do druge pozicije na Istoku.

Od 1. aprila, nemilosrdni Melo je prosečno beležio 36,9 poena na osam mečeva. U istom periodu, Djurent je „otaljavao" sa 26,1 poena po utakmici.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Entoni svrgnuo Durenta sa prestola

Izvor: Sportal.rs, 18.Apr.2013, 09:07

Kevin Durent više nije "kralj strelaca" u NBA ligi. Posle tri uzastopne sezone u najjačoj ligi sveta košarkaš Oklahome Tander morao je da se pomiri sa tim da neće poneti laskavu titulu prvog strelca lige posle regularnog dela sezone.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.