Manu prelomio: Povlačim se!

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manu prelomio: Povlačim se!

Argentinski košarkaš Manu Đinobili odlučio je da završi karijeru. Košarkaš San Antonio Sparsa tako će okončati NBA karijeru dugu 16 godina.

Đinobili je svih 16 godina proveo u dresu Sparsa, a već nekoliko sezona unazad se svakog leta spekuliše o njegovoj penziji.

41-godišnji košarkaš je četiri puta osvajao šampionski prsten sa Sparsima (2003, 2005, 2007 i 2014. godine) i tri puta učestvovao na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ol-star meču.

Sledeći korak u bogatoj košarkaškoj karijeri za Argentinca je mesto u "Kući slavnih".

Today, with a wide range of feelings, I'm announcing my retirement from basketball. IMMENSE GRATITUDE to everyone (family, friends, teammates, coaches, staff, fans) involved in my life in the last 23 years. It's been a fabulous journey. Way beyond my wildest dreams. pic.twitter.com/3MLCUtmd6K

Pre odlaska u NBA ligu Argentinac je igrao za Andino, Estudijantes de Bahiju, Ređo Kalabriju i Virtus iz Bolonje, s kojim je 2001. osvojio Evroligu i bio MVP finala.

Manu je za 16 NBA sezona odigrao 1057 utakmica u dresu Sparsa, a prosečno je postizao 13.3 poena, uz 3.5 skokova i 3.8 asistencija po meču.

Najbolja sezona bila je 2007/2008 kada je u proseku beležio po 19.5 poena po utakmici.

U dresu Argentine debitovao je 1998 godine i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini i bronzu u Pekingu, dok je 2002. godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, kada je Argentina poražena od Jugoslavije u finalu.

Đinobili je jedini igrač koji je tokom karijere uspeo da osvoji Evroligu, NBA šampionski prsten i zlato na Olimpijskim igrama.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ðinobili završio košarkašku karijeru

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2018

SAN ANTONIO - Legendarni argentinski košarkaš i dugogodišnji član San Antonio Sparsa Manu Ðinobili odlučio je da u 41. godini završi trofejnu karijeru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.