Izvor: TvojPortal.com, 22.Jun.2012, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami šampion NBA (VIDEO)

Izvor:novosti.rs U 5. utakmici finala plej-ofa američke profesionalne košarkaške lige Majami je na svom terenu savladao Oklahomu sa 121:106 i ukupnim rezultatom 4:1, osvojio drugu šampionsku titulu u istoriji
Do drugog trofeja u klupskoj istoriji Majami je predvodio najkorisniji akter (MVP) finalne serije Lebron Džejms.


Džejms je, prethodno, treći put u karijeri proglašen za najboljeg igrača ligaškog dela šampionata a njegov učinak u celom plej-ofu, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << samim tim i u finalnoj seriji, ni kod koga nije ostavljao dilemu da će prestižno priznanje stići u njegove ruke.
Učinak Džejmsa tokom plej-ofa iznosio je 30,5 koševa, 9,7 skokova i 5,3 asistencije po utakmici što je najbolja ilustracija svega što je ovaj as prikazao u ovogodišnjem doigravanju za šampionski prsten.
Briljantnu sezonu Džejms je krunisao na još briljantniji način pošto je u meču koji je Majamiju doneo titulu ubacio 26 poena, 13 puta asistirao i uhvatio 11 lopti. Postao je tako tek sedmi igrač u istoriji NBA koji je u dva finala ostvario dvocifren učinak u tri kategorije.
{youtube}zJt2K_xSUB0&feature=player_embedded{/youtube}
- Ova titula mi znači sve. Pre dve godine doneo sam tešku odluku da napustim Klivlend, ali sam to svesno uradio jer sam znao šta mi je potrebno u karijeri. Znao sam da Majami ima tim za budućnost. Dosta toga sam prošao u poslednje dve godine, ali isplatilo se. Ispunio mi se san - rekao je Džejms po završetku utakmice koja, za razliku od prethodnih, nije bila neizvesna jer je Majami od 5. minuta konstantno bio u vođstvu.
Pored Džejmsa fantastičnu partiju pružio je Majk Miler sa 23 koša, pri čemu je "trojke" šutirao 7-8.
Poen više dodao je Kris Boš, dok je Dvejn Vejd utakmicu završio sa 20 koševa.
U poraženoj Oklahomi prednjačio je Kevin Durent sa 32 poena.

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.