Maestralni Dončić, Dalas u finalu Zapada!

Izvor: B92, 16.Maj.2022, 08:07

Maestralni Dončić, Dalas u finalu Zapada!

Košarkaši Dalasa plasirali su se u finale plej-ofa na Zapadu NBA.

Maveriksi su briljantnom pobedom od 123:90 slavili kao gosti u Finiksu u susretu broj sedam i tako najbolju ekipu u regularnom toku sezone ostavili bez finala.

Njih u finalnoj seriji Zapada očekuje duel sa Golden Stejtom, ali način na koji su došli do pobede, oduševio je sve pristalice Teksašana.

Bila je to majstorska partija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojoj je prednjačila prva violina Maveriksa, reprezentativac Slovenije Luka Dončić koji je susret u Arizoni završio sa 35 poena i deset skokova.

Dinvidi je susret zvršio sa 30, a Branson sa 24 poena.

Ipak, Dončić je samo u prve dve četvrtine rešio posao kada je postigao 27 poena.

Moglo bi se reći da je Finiks katastrofalno odigrao prvo poluvreme, za 24 minuta postigli su svega 27 poena i sve je bilo jasno, takav poklon gosti iz Teksasa nisu mogli da propuste.

Potpuno su podbacili šuterski, a najbolji pojedinac je postigao svega 12 poena.

Dalas je u jednom momentu imao čak 46 poena prednosti i da nije došlo do opuštanja finišu, mogli su i ubedljivije da slave 33 poena razlike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.