Mačvan: Nadam se da će naši iz NBA igrati u Kini

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačvan: Nadam se da će naši iz NBA igrati u Kini

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan kaže da će mu biti čast da nastupa za nacionalni tim u predstojećim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Srbija 24. novembra igra sa Austrijom, a tri dana kasnije sa Gruzijom.

“Biće lepo ponovo igrati za reprezentaciju. Sastavi će biti malo drugačiji, ali moramo da uradimo svoj posao, pitanje je ponosa igrati za nacionalni tim. Moramo da se kvalifikujemo“, kaže Mačvan, koji uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << puni 28 godina.

Srbija je trenutni svetski, evropski i olimpijski vicešampion, a Mačvan veruje da u Kini može da se napravi i korak dalje.

“To će biti najveća svetska košarkaška pozornica. Već imamo mnogo iskustva i nadam se da će svi doći da igraju, uključujući i igrače iz NBA, kako bismo imali najjači mogući tim 2019“, ističe Mačvan za sajt FIBA i osvrće se na Evrobasket:

“Bio sam srećan što je sezona počela da ne moram da razmišljam o EP, nisam bio zadovoljan jer smo izgubili finale. Znam da nam ambicije nisu bile iste kao inače kada smo došli na takmičenje, ali niko ne igra finale da bi ga izgubio. Želeli smo to zlato, ali sa nekim porazima mora se živeti i iz njih učiti. Moramo bolje u budućnosti, pokušaćemo da uzmemo zlato za dve godine, to bi bila kruna generacije“.

Za sada, Milan se raduje ponovonom okupljanju.

“Vidim prijatelje i poznata lica. Imamo veoma dobru hemiju, lepo je provoditi vreme sa saigračima, trenerima, medicinskim osoblje, tome se svi radujemo, zadovoljstvo nam je“, zaključio je igrač Bajerna.
Pogledaj vesti o: NBA,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.