MVP BIRA NAJBOLJE: Trener godine

Izvor: MVP.rs, 19.Apr.2017, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MVP BIRA NAJBOLJE: Trener godine

Naša redakcija je, uz vašu pomoć, izabrala najboljeg trenera u NBA ligi.

Prethodnih dana su članovi naše redakcije uz pomoć čitalaca izabrali igrača koji je najviše napredovao (Most Improved Player), najboljeg rukija (Rookie Of The Year), najboljeg defanzivca Lige (Defensive Player Of The Year) i šestog igrača Lige (Sixth Man of the Year), a pobede su odneli Nikola Jokić, Dario Šarić i Kavai >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Lenard i Lu Vilijams.

Danas je na redu izbor najboljeg trenera Lige (Coach of the Year), a u narednim redovima pročitajte koji su se to treneri, po našem mišljenju, zaslužili to priznanje.

Ostali koji su dobili glasove: Majk D'Antoni, Erik Spolstra, Skot Bruks

Iako su tokom leta odradili dobar posao dovođenjem Ala Horforda, retko ko je očekivao da će Boston Seltiksi sezonu završiti kao prvoplasirana ekipa na Istoku. Upravo to je glavni agrument po kom je trener Bred Stivens zaslužio nagradu za najboljeg trenera sezone. Od kada je došao u ekipu 2013. godine, Seltiksi su svake godine bili sve bolji i bolji, a ove su napravili pravi iskorak. Ipak, ekipa je bez pravog Ol star igrača uspela da napravi sjajan rezultat na kraju regularnog dela sezone, a najveće zasluge za to ima upravo Stivens.

Iako je u prošlosti osporavan, Majk D'Antoni je u tekućoj sezoni preporodio Hjuston Roketse. Džejms Harden je dobio ulogu plejmejkera ekipe, a Roketsi su bili jedna od nazanimljivijih ekipa u Ligi. Roketsi su sa D'Antonijem napravili jedan od najboljih rezultata u regularnom delu sezone u prethodnih 25 godina. Čini se da izabranici D'Antonija i u doigravanju mogu daleko da doguraju.

Još jedan trener koji je u novoj ekipi napravio dobar rezultat jeste Skot Bruks. Nakon odlaska iz Oklahome Siti, Bruks je u Vašington Vizardsima uspeo da pomiri dva superstara - Džona Vola i Bredlija Bila. U svojoj prvoj sezoni u Vizardsima, Bruks ih je vodio do titule prvaka u Diviziji, a skor od 49 pobeda i 33 poraza je najbolji koji su Vizardsi ostvarili u poslednjih 38 godina.

Jedini od trenera, kandidata za najboljeg stručnjaka sezone, a čija ekipa na kraju nije uspela da se domogne doigravanja, jeste Erik Spolstra. Ipak, stručnjak Majamija je gledajući roster ekipe, i njihove igre na početku sezone, u drugom delu sezone napravio fantastičan rezultat, a doigravanje im je za dlaku izmaklo. Iako verovarno neće osvojiti titulu najboljeg trenera sezone, Spolstra je kandidaturu zaslužio zbog sjajnih rezultata koje je napravio u drugom delu sezone.

Bred Stivens je dobio tri glasa, Erik Spolstra i Majk D'Antoni po dva glasa, a Skot Bruks je dobio podršku jednog člana naše redakcije. U anketi na našem sajtu, čitaoci su imali mogućnost da iskažu svoje mišljenje, a oni su prednost dali Stivensu sa 55.6 odsto glasova. D'Antoni je dobio 16.7 odsto vaših glasova, dok je Spolstra dobio podršku 11.1 odsto naših čitalaca. Bruks nije dobio glas u anketi. Takođe, 16.7 odsto naših čitalaca u anketi je smatralo da neko drugi zaslužuje nagradu za najboljeg trenera Lige.

Narednog dana proglasićemo i najboljeg generalnog menadžera Lige. I ovoga puta će vaš glas imati uticaj na konačnu odluku. Iskoristite tu priliku i izjasnite se na našem sajtu na pitanje ko je najbolji trener u najjačoj ligi na svetu za sezonu 2016/17.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

MVP BIRA NAJBOLJE: Generalni menadžer

Izvor: MVP.rs, 20.Apr.2017, 21:36

Naša redakcija je, uz vašu pomoć, izabrala najboljeg generalnog menadžera u NBA ligi...Prethodnih dana su članovi naše redakcije, uz pomoć čitalaca, izabrali igrača koji je najviše napredovao (Most Improved Player), najboljeg rukija (Rookie Of The Year), najboljeg defanzivca Lige (Defensive...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.