MVP BIRA NAJBOLJE: Generalni menadžer

Izvor: MVP.rs, 20.Apr.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MVP BIRA NAJBOLJE: Generalni menadžer

Naša redakcija je, uz vašu pomoć, izabrala najboljeg generalnog menadžera u NBA ligi.

Prethodnih dana su članovi naše redakcije, uz pomoć čitalaca, izabrali igrača koji je najviše napredovao (Most Improved Player), najboljeg rukija (Rookie Of The Year), najboljeg defanzivca Lige (Defensive Player Of The Year), šestog igrača Lige (Sixth Man of the Year) i najboljeg trenera Lige (Coach of the Year), a pobede su >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odneli Nikola Jokić, Dario Šarić, Kavai Lenard, Lu Vilijams i Bred Stivens.

Danas je na redu izbor najboljeg generalnog menadžera Lige (Executive of the Year), a u narednim redovima pročitajte ko je to po našem mišljenju, zaslužio to priznanje.

Ostali koji su dobili glasove: Deni Ejndž, Del Demps

Iako su mu u ubeđivanju Kevina Durenta da pređe u Golden Stejt Voriorse pomogli i njegovi igrači, Bob Majers je ipak najzaslužniji da dovođenje popularnog Durentule u Voriorse. Ipak, umeće Majersa nije samo u tome što je uspeo da ubedi jednog od najboljih košarkaša Lige da pojača njegov tim, već i u pažljivom planiranju seleri kepa, kao i pažljivom sastavljanju rostera. Odluka da pusti Herisona Barnsa i Endrua Boguta je umnogome pomogla ekipi da dovede Durenta, a sa druge strane, dovedene su iskusne, a jeftine zamene u vidu Dejvida Vesta i Zaze Pačulije, kao i Džavejla Mekgija, a pred kraj sezone i Meta Barnsa. Uprkos povredama u regularnom delu sezone, Voriorsi su ponovo regularni deo završili na prvom mestu, a pored trenera ekipa, kao i igrača, velike zasluge treba da idu i u pravcu Boba Majersa.

Deni Ejndž je čini se, tokom leta napravio novi pomak u rosteru ekipe, iako mu mnogi zameraju što nije bio agresivniji u pokušaju angažovanja određenih igrača. Ipak, dovođenje Ala Horforda tokom leta je sigurno dobar potez Seltiksa, kojima fali još jedan visoki igrač Ol star kalibra, da bi bili kompletna ekipa. Za razliku od prethodnih godina, kada je agresivnim pristupom Ejndž u Seltikse doveo Reja Alena i Kevina Garneta, iskusni stručnjak sada ide laganije, sigurnije, a prvo mesto u Istočnoj konferenciji na kraju regularnog dela sezone, ipak pokazuje da je Ejndž u prethodnom periodu uradio dobar posao.

Del Demps je takođe dobio podršku članova naše redakcije, pre svega jer je tokom sezone u Pelikanse uspeo da dovede Demarkusa Kaznsa i to za"kutiju šibica", kako je jedan od članova naše redakcije prokomentarisao. Dolazak Kaznsa je Pelikansima dao nadu da u budućnosti mogu da se ozbiljnije ukljče u plej of trku, a Demps je sigurno najzaslužniji za trejd u kom je snažni centar iznenađujuće pojačao ekipu Nju Orleansa.

Bob Majers je dobio podršku trojice članova naše redakcije, dok su Deni Ejndž i Del Demps dobili po dva glasa. U anketi na našem sajtu čitaoci su imali mogućnost da iskažu svoje mišljenje, a oni su prednost dali Majersu sa 28.6 odsto glasova. Demps i Ejdž su dobili po 14.3 odsto vaših glasova, dok je opcija "nijedan od ponuđenih" dobila čak 42.9 odsto glasova čitalaca.

Narednog dana proglasićemo i najboljeg igrača (Most Valuable Player) regularnog dela sezone. I ovoga puta će vaš glas imati uticaj na konačnu odluku. Iskoristite tu priliku i izjasnite se na našem sajtu na pitanje ko je najbolji trener u najjačoj ligi na svetu za sezonu 2016/17.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.