MIROTIĆEVI MILIONI Ugovorom u Barseloni “preskočio” Šveda, novac nije značajno manji OD ONOG U NBA

Izvor: 011vodič.com, 07.Jul.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIROTIĆEVI MILIONI Ugovorom u Barseloni “preskočio” Šveda, novac nije značajno manji OD ONOG U NBA

Foto: Tannen Maury / EPA; Nikola Mirotić, španski košarkaš balkanskog porekla, obezbedio je unosan ugovor u Barseloni. On je šokirao svet kada se pre nekoliko dana odlučio da napusti NBA ligu, pored velikog broja ponuda za svoje usluge, i vrati se u Evropu. Foto: Tannen Maury / EPA; KK Milvoki Baks Posle dosta spekulacija Mirotić se vratio u Španiju, gde je potpisao ugovor sa Barselonom, velikim rivalom Real Madrida za koji je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nastupao. Barselona je objavila da je sa Nikolom potpisala četvorogodišnji ugovor (3+1), a španski mediji otkrili su koliko će tačno Mirotić zarađivati. Kako je preneo “Mundo Deportivo”, Mirotić je potpisao ugovor koji će Barsu koštati 26 miliona evra, a prema kojem će krilni centar zarađivati između 3,9 i 5,2 miliona evra neto po sezoni. Razlog nepotpunih informacija su poreski zakoni u Španiji. Kako se navodi, Mirotić će prve sezone morati da u Poresku upravu uplati 24 odsto svoje zarade, dok će narednih sezona taj procenat “skočiti” na 44-48 odsto. Ukoliko su spekulacije tačne, Mirotić je postao najplaćeniji igrač Evrope, posle ruskog beka Alekseja Šveda, koji u Himkiju prihoduje 3,6 miliona godišnje. pročitajte i… Podsetimo, Nikola je prethodne sezone, nastupajući za Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse, zaradio 12,5 miliona dolara. Vredi napomenuti, piše “Eurohups”, da je, ukoliko Mirotić dobio maksimalnih 5,2 miliona evra ove sezone (prema poreskom pravu koje je navedeno), ekvivalent toj plati u NBA ugovor u vrednosti od 11,6 miliona dolara (zbog poreza u SAD) – ne preterano manje od cifre koju je inkasirao prošle sezone. (B92) More
The post MIROTIĆEVI MILIONI Ugovorom u Barseloni “preskočio” Šveda, novac nije značajno manji OD ONOG U NBA appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.