MILIONSKA PLATA: Srbin je najplaćeniji trener van NBA lige!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 11:03

MILIONSKA PLATA: Srbin je najplaćeniji trener van NBA lige!

Skoro potpisao novi ugovor.

Nadaleko je poznato da se u sportu okreću milioni, jedni od najplaćenijih su svakako treneri trofejnih timovi. Među brojnim zvučnim imenima izdvaja se ima srpskog stručnjaka Dragana Raca koji je postao najplaćeniji košarkaški trener van NBA lige.

Tako bar tvrdi njegov agent Minja Ilić koji je objavio da je iskusni stručnjak potpisao trogodišnji ugovor sa kinskim Vuhan Dangaijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako stoji u saopštenju, Ilić nije saopštio iznos plate, pa nije jasno da li je Dragan Raca plaćeniji i od NCAA trenera koji takođe imaju višesmilionsk plate.

Poređenja radi, trener Univerziteta Kentaki Džon Kalipari godišnje zarađuje 9,3 miliona dolara, Majk Kšiševski sa Djuka 7,25 miliona, pa je verovatno preciznije reći da je najplaćeniji trener van SAD.

Serbian, Dragan Raca signed 3 year contract with NBL Wuhan Dangdai, which will make him highest paid Head Coach outside of NBA.

— Minja Ilic (@minja2011) May 6, 2021

Dragan Raca je rođen pre 60 godina u Bosanskom Grahovu, kao igrač je nastupao za nekoliko jugoslovenskih i kiparskih klubova, na čijem ostrvu je i počeo trenersku karijeru 2002. u AEL-u iz Limasola.

Radio je i u Grčkoj, a od 2010. do 2018. je vodio tri kinska kluba, dok je u međuvremenu bio i selektor Kipra, Libana kao i Severne Makedonije (2006-2007).

Dragan Raca je 2002. godine proglašen za najboljeg mladog trenera u Evropi od strane FIBA, a 2005. za najboljeg trenera u klupskim takmičenjima FIBA.

Sa Libanom je osvojio srebrnu medalju na Azijskom prvenstvu 2007, dok je tri puta bio šampion Kipra uz jedan Kup.

BONUS GALERIJA

- Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.