Lovernj i Jokić vodili Denver do pobede nad Dalasom

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovernj i Jokić vodili Denver do pobede nad Dalasom

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su prvu predsezonsku pobedu uoči starta NBA lige, savladavši u svom drugom nastupu ekipu Dalasa u gostima sa 86:96 uz solidnu partiju našeg internacionalca Nikole Jokića koji je postigao osam poena, bez promašaja iz igre.

Jokić je kao rezerva ušao u igru u devetom minutu i do kraja prve deonice uspeo je samo da jednom izgubi loptu. Kada je počela druga, znatno je počeo da doprinosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobroj igri Nagetsa. Najpre jedna "krađa", pa odmah zatim i prvo poentiranje iz trka, da bi u četvrtoj četvrtini sa šest poena pomogao ekipi da izdrži pokušaj rivala da preokrene rezultat u svoju korist.

Nikola Jokić je pogodio sva svoja četiri šuta, a uz osam poena imao je i tri skoka, te jednu osvojenu i triput izgubljenu loptu za 18 minuta nastupa. Najbolji igrači Denvera bili su, takođe novajlija, plejmejker Emanuel Mudijej sa 17 poena, te bivši Partizanov kapiten, francuski reprezentativac Žofri Lovernj koji je uz 14 poena (šut 6/8, od toga trojke 2/2) imao i 12 skokova, "krađu" i asistenciju. Jusuf Nurkić nije ulazio u igru.

U ekipi Dalasa, za koju ovoga puta nije igrao Novicki, izdvojili su se Viljanueva sa 18, plej Džon Dženkins sa 16 i Devin Heris sa 14 poena.

Minule noći, u ostalim predsezonskim utakmicama NBA timova Boston je lako izašao na kraj sa Milanom Mačvanom, Čarlsom Dženkinsom i ostatkom ekipe iz Milana, Vašington je pobedio Filadelfiju sa 129:95, Indijana u gostima tim Detroita sa 112:115, Čikago a 105:95 Milvoki, a Memfis sa 92:89 ekipu Hjustona.

NBA liga će početi 27. oktobra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBA: Solidne role Jokića i Lovernja

Izvor: HotSport.rs, 07.Okt.2015

U NBA ligi u kojoj lagano teče predsezona tokom minule noći na repertoaru je bilo šest utakmica.. . Novi centar Denver Nagetsa i doskorašnji igrač Mega Leksa, Nikola Jokić, pružio je sasvim pristojnu rolu u pobedi njegovog tima nad Dalasom 96:86.. Naime, on je na terenu proveo 19 minuta što...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.