Loša sezona za Sakramento u NBA ligi, navijači traže smenu Divca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020, 16:32

Loša sezona za Sakramento u NBA ligi, navijači traže smenu Divca

Sakramento kingsi privode kraju još jednu veoma lošu sezonu u kojoj će, gotovo izvesno, ostati bez plasmana u plej-of. Uprkos izmeni pravila koja ja ekipama omogućila dodatnu šansu za doigravanje, čak iako nisu u top 8, Kingsi će verovatno pognutih glava napustiti Orlandu, gde se u "mehuru" odigrava završnica sezone.

Tim koji sa klupe, ne baš uspešno, vodi Luk Volton, a za koji nastupaju srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, trenutno se nalazi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 13. poziciji Zapadne konferencije sa 29 pobeda i 40 poraza.

Na tri utakmice do kraja, potrebno im je da Portland ne zabeleži niti jednu pobedu, a da San Antonio, Nju Orleans i Finiks ostvare najviše po jedan trijumf – šansa koja je manja i od teorijske.

To znači da će franšiza iz Kalifornije popraviti svoj negativni rekord NBA lige jer 14. godinu zaredom neće nastupiti u plej-ofu. "Kraljevi" su do sada ubedljivo vodili u ovom segmentu, pošto je Finiks na drugoj poziciji sa 10 godina bez plej-ofa, ali čak i oni imaju priliku da, nakon sjajnih partija u Orlandu, prekinu crnu seriju.

Navijači su očekivano besni i ogorčeni na vlasnika Viveka Ranadaviea, koji je na čelu kluba od 2013, ali nije nimalo doprineo popravljanju imidža kluba.

Na društvenim mrežama su pokrenute akcije, traže se ostavke, pa osim indijskog biznismena, prvi na udaru je Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta. Legenda jugoslovenske košarke, koja je ostavila dubok trag u najjačoj ligi sveta, napravila je niz poteza koji su se pokazali pogrešnim.

I ne samo navijači, nego i novinari koji prate Kingse, redovno izveštavaju da bi Divac trebalo da se povuče jer nije dorastao poslu.

"U idealnom svetu Divčeva priča u Sakramentu ne bi tekla ovako. Vratio se u Sakramento 2015. godine sa zadatkom da završi ono gde je stao kao igrač i da donese titulu u Sakramento. To je bio njegov cilj i sve je stavio na sebe. Bio sam oduševljen, nije postojao bolji scenario od toga za navijača Kingsa. Lider tima koji su činili Kris Veber, Peđa Stojaković, Rik Adelman dolazi u klub posle devetogodišnje katastrofe? Ne bi bilo ništa lepše od scene u kojoj Divac stoji pored komesara Adama Silvera sa trofejem šampiona NBA lige", navodi Brajan Vest, novinar Kings Heralda u tekstu pod nazivom "Hvala ti, Vlade. Vreme je da se povučeš".

Vest ističe da je posle pet godina svima jasno da Divac nije "ta" osoba koja će učiniti ekipu pobedničkom.

"Za Divca mogu da nađu neku ulogu ambasadora, ali da bude taj koji će donositi najvažnije odluke? Ne – pet godina je prošlo i to je dovoljno da se vidi da je timu potreban novi pravac. Pet godina je bilo dovoljno da ekipama poput Memfisa, Finiksa, Nju Orleansa i Dalasa da padnu na najniže grane i potom ustanu i 'preskoče' Sakramento. Pet godina je sasvim dovoljno da vidimo da Vlade nije za ovo."

Autor teksta potom piše o potezima srpskog stručnjaka gde ga je pohvalio za Dierona Foksa, Badija Hilda, Bogdana Bogdanovića, ali i kritikovan za Herija Džejlsa što mu nije produžio ugovor.

Spominje se i čuveni Draft 2018. godine, kada je Sakramento birao Marvina Beglija ispred Luke Dončića, dečka koji je već godinu i po dana jedan od trojice najboljih igrača lige.

"Šanse za uspeh obnove tima su verovatno okončane 21. juna 2018. godine kada su Divac i kompanija odabrali bilo koga umesto Luke Dončića. Biće beskrajna, besmislena rasprava o tome koliko bi MVP kandidat bio dobar u Sakramentu i to je istina jer bez iskusnog, elitnog trenera poput Rika Karlajla, Luka verovatno ne bi tako brzo dostigao vrhunac. Navijači mogu da govore o tome da li bi se on uklopio sa Foksom, ali ne postoji logičan argument da generalni menadžer propusti priliku da uzme igrača takvog potencijala", stoji u tekstu Kings Heralda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.