Lejkersi 17. put šampioni NBA lige, Lebron za istoriju

Izvor: VOA, 12.Okt.2020, 04:47

Lejkersi 17. put šampioni NBA lige, Lebron za istoriju

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su 17. titulu u istoriji kluba, po čemu su se izjednačili sa večitim rivalima Boston Seltiksima, kao najtrofejniji tim od osnivanja NBA lige. U finalu plej-ofa Lebron Džejms i saigrači pobedili su Majami 4-2 u seriji, a u šestoj utakmici bilo je 103:96 za tim iz Los Anđelesa, koji je sa još jednim "tripl-dablom" - 28. u karijeri u plej-ofu - predvodio 35-godišnji Džejms - 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija  svojoj rekordnoj 260. plej-of utakmici.  Džejms, kome je to četvrta titula u karijeri (dve sa Majamijem 2012-13), jedna s Klivlendom 2016), proglašen je za najkorisnijeg igrača finala plej-ofa. On je jedini košarkaš u istoriji koji je sa tri različita kluba bio MVP finala plej-ofa, dok njegov saigrač Deni Grin takođe ima titule sa tri različita kluba (San Antonio 2014. i Toronto 2019). Šesta utakmica rešena je u drugoj četvrtini koju su Lejkersi dobili sa 20 razlike i na poluvreme otišli sa 28 poena viška. Pored Džejmsa, istakao se Entoni Dejvis sa 19 poena i 15 skokova, ali i veteran Ražon Rondo, koji je takođe ubacio 19 poena, i uz člana Kuće slavnih Klajda Loveleta, postao tek drugi košarkaš u istoriji koji je osvojio titulu i sa Lejkersima i sa Seltiksima. Pre 12 godina, tada 22-godišnji Rondo učestvovao je u osvajanju za sada poslednje titule slavnog tima iz Bostona, koji je u šestoj utakmici naneo Lejkersima katastrofalan poraz od 39 poena razlike. Lejkersi su na putu do 17. titule, u "bablu" na Floridi, u godini u kojoj su izgubili jednui od legendi kluba Kobija Brajanta, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 26. januara, pre Majamija pobedili Portland Trejlblejzerse, Hjuston Roketse i Denver Nagetse, u svakoj seriji bilo je 4-1 za nove šampione NBA lige.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TITULA ZA KOBIJA: Lejkersi razbili Majami i ispisali istoriju – čekalo se 10 godina da padne Boston na večnoj listi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2020

Leborn Džejms heroj odlučujuće serije za titulu...LA Lejkersi su NBA šampioni posle 10 godina posta. “Jezeraši” su u šestom meču velikog finala savladali Majami Hit rezultatom 106:93 (28:20, 36:16, 23:22, 19:35) za 4:2 u seriji i stigli do 17. titule u najjjačoj ligi sveta izjednačivši...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Lejkersi osvojili 17. titulu šampiona NBA lige (VIDEO)

Izvor: Beta, 12.Okt.2020

Košarkaši Los Andjeles lejkersa osvojili su titulu šampiona NBA lige, pošto su prošle noći pobedili Majami sa 106:93 u šestom meču velikog finala.Prvi put posle pete i poslednje titule Kobija Brajanta i posle tačno deset godina, Lejkersi su novi šampioni NBA lige, a do 17. trofeja predvodio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.