Legendarna priča o Petu Rajliju

Izvor: MVP.rs, 22.Jun.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarna priča o Petu Rajliju

Još jedan od razloga zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih trenera u istoriji NBA lige.

Tokom svoje trenerske karijere Pet Rajli je osvojio pet šampionskih titula, poslednju sa Majamijem 2006. godine. Zanimljivo je da je i kao igrač osvojio prsten i to davne 1972. godine sa Los Anđeles Lejkersima. Do trona u NBA ligi je stizao i kao predsednik Hita i to dva puta, 2012. i 2013. godine.

Priča nas seli u 2006. godinu. Majami je gubio od Maveriksa >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u finalnoj seriji sa 2-0, a na kraju su slavili sa 4-2. Te godine, pri prednosti u seriji od 3-2, Majami je išao na gostovanje u Dalas gde je trebalo  da budu odigrane naredne dve utakmice. Rajli je tada svima iz kluba naredio da u prtljagu imaju samo jedno odelo, a da će one koji ne poslušaju njegovu naredbu da izbaci iz timskog aviona, te da neće uopste putovati u Teksas. Priču je ispričao Šekil O'Nil, tadašnji košarkaš Majamija.

"Ok, idemo ponovo u jeb*** Dalas, neću da niko nosi više od jednog je***** odela. Planiram da odigramo samo jednu utakmicu i rešimo seriju. Ko ne veruje da će to da se desi taj nam ne treba", rekao je Rajli, a prisetio se O'Nil.

I zaista, kada su stgli na let Rajli je svima pregledao torbe kako bi se uverio da su ga svi poslušali.

"Tada je jedan od članova tima, čini mi se da je bila u pitanju osoba zadužena za video prikaz utakmica, poneo više od jednog odela. Rajli ga je izbacio iz aviona, a jadni čovek je morao u Dalas ekonomskom klasom, drugim avionom. Rajli je bio neverovatan, kao da je bio druga osoba, psovao je, ljutio se. "Ko ne veruje da ćemo da pobedimo ne može sa nama. Dovoljna nam je samo jedna je*** utakmica."", prisetio se O'Nil Rajlijevih reči.

Priča je zaista smešna i interesantna, ali pokazuje kakav je kao stručnjak bio Pet Rajli. Majami je te godine osvojio titulu, a igrači koji su tada nastupali za ekipu sigurno se sa uživanjem prisećaju tog događaja sa aerodroma.

(foto: Getty Images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.