Legenda NE odustaje: Pau Gasol u NBA i u 40. godini

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda NE odustaje: Pau Gasol u NBA i u 40. godini

Budućni član "Kuće slavnih" u Springfildu igraće i sledeće sezone u najboljoj ligi.

Foto: Guliver/Getty images/Ronald Cortes

Iako je bilo nagoveštaja da će se vratiti u Španiju i Evroligu, Pau Gasol (39) nema nameru da prekida NBA karijeru.

Nekoliko nedelja nakon što je proslavio rođendan, Španac je prihvatio ponudu Portlanda da potpiše jednogodišnji ugovor za 2,6 miliona dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Iskustvo španskog velikana i dvostrukog NBA šampiona (2009, 2010) i te kako će pomoći "Dejmu" Lilardu i saigračima u borbi za povratak u finale Zapadne konferencije.

Naravno, možda i za nešto više od toga.

Portland je ovog leta doveo u centarsku liniju i Hasana Vajtsajda (30) iz Majamija i uz Zeka Kolinsa (21) i teško povređenog Jusufa Nurkića (24) svi zajedno činiće snagu Blejzersa u reketu.

Milvoki je prošle sezone igrao za Milvoki posle odlaska iz San Antonija, ali je završio sezonu povredom stopala, posle 30 odigranih utakmica u takmičarskoj 2018/19.

Portal "ESPN" podsetio je da je nekadašnji centar Memfisa, Lejkersa, Čikaga, San Antonija i Milvokija bio dovođen u vezu sa Portlandom i 2016, ali je tada ipak prihvatio poziv Grega Popoviča iz Teksasa.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Gasol ponovo menja klub, igraće i u 40. godini

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2019

Pau Gasol saznao gde nastavlja karijeru...Španski košarkaš koji je jedan od najboljih košarkaša Evrope u ovoj deceniji, ako ne i najbolji, Pau Gasol, dogovorio je prelazak u novi klub...On je kao slobodan igrač prihvatio ponudu Portlanda za jednogodišnji ugovor vredan 2,6 miliona dolara...Gasol...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.