Lebron vodi, Luka prati, Jokić na petom mestu

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron vodi, Luka prati, Jokić na petom mestu

Treći presek glasova za NBA "Ol-star" utakmicu doneo je veoma zanimljive rezultate. Lebron Džejms ponovo predvodi sve konferencije sa skoro pet miliona glasova, dok oko 150.000 manje od njega ima Luka Dončić. Nikola Jokić na Zapadu zauzima peto mesto među visokim igračima, a Janis Adetokumbo predvodi glasove na Istoku.
Polako ali sigurno se zahuktava situacija oko glasova publike za izbor igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji će učestvovati na "Ol-staru" u Čikagu.

Košarkaš Lejkersa Lebron Džejms predvodi sve igrače sa 4.747.887 glasova, a u stopu ga prati uzdanica Dalasa Luka Dončić sa 150.000 glasova manje. Njih dvojica predvode glasove u obe konferencije.
Najbolji na Istoku je Janis Adetokumbo sa 4.474.107 glasova, dok je na drugom mestu Paskal Sijakam sa dva miliona glasova manje.
Srpski centar Nikola Jokić zauzima peto mesto na Zapadu među visokim igračima sa 889.387 glasova.
Ispred Nikole su Pol Džordž, Kavaj Lenard, Entoni Dejvis i Lebron, a iza su ostali Karmelo Entoni, Kristaps Porzingis, Karl-Entoni Tauns, Brendon Ingram i Dvajt Hauard.
Što se tiče bekovskih pozicija na Zapadu, najveće iznenađenje je Aleks Karuso iz redova Lejkersa, koji se na listi našao ispred Vestbruka, Karija, Mičela, Bukera, Rasela i Moranta.
Karuso je veliki ljubimac navijača najtrofejnije franšize lige, pa se na listi na visokom četvrtom mestu našao uprkos tome što u proseku beleži 5,7 poena, dva skoka i dve asistencije.
Pet bekova Zapada čine Luka Dončić, Džejms Harden, Demijan Lilard, Aleks Karuso i Rasel Vestbruk.

Na Istoku su to Tre Jang, Kajri Irving, Kemba Voker, Derik Rouz i Kajl Lauri, dok je pet igrača na visokim pozicijama sa najviše glasova: Janis Adetokumbo, Paskal Sijakam, Džoel Embid, Džimi Batler i Džejson Tejtum. 
Pre dve godine uvedena su pravila za "Ol-star" draft: navijači, igrači i novinari glasaju za igrače, koje potom kapiteni biraju za svoje ekipe.
Glasovi navijača čine 50 odsto ukupnog broja, dok po 25 procenata odlazi na igrače i medije. Treneri će biti zaduženi da odaberu rezerve.
Domaćin događaja biće Čikago, koji će od 13. do 16. februara ugostiti najveće zvezde NBA lige, a za to takmičenje postoji više načina za glasanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi presek glasanja za Ol-star - "Deža vi", Jokić se dobro drži! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Jan.2020

Kapiteni izgleda poznati...Glasanje za Ol-star utakmicu, tačnije za njene potencijalne aktere se približava kraju...Danas je osvanuo novi presek glasova i situacija je sledeća...Najveći broj glasova dobio je LeBron Džejms, zvezda LA Lejkersa ima 149,564 glasova više od Luke Dončića...Kako stvari...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.