Lebron sanja tim sa Melom, Vejdom i Polom

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron sanja tim sa Melom, Vejdom i Polom

Lebron Džejms sanja da pre kraja karijere da napravi "supertim" sa najboljim prijateljima iz NBA lige Dvejnom Vejdom, Karmelom Entonijem i Krisom Polom.

Džejms je već bio deo ekipe koja je u svom sastavu imala trojicu Ol-star igrača, on i Kris Boš su se svojevremeno priključili Vejdu u Majamiju i osvojili dve titule.

LBJ se u međuvremenu vratio u Klivlend gde juri prvu titulu za Kavalirse, a ističe da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se rado odrekao dela novca kako bi napravio tim sa pomenutim zvezdama.

"Stvarno se nadam da ćemo pre kraja karijere igrati zajedno. Bar jednu, možda dve sezone. Melo, Di-Vejd, CP i ja. Zaista bih se odrekao dela plate zbog toga", rekao je Džejms.

Ovo nije samo njegova želja, već stvarna ideja o kojoj je pričao sa prijateljima.

"Imali smo mnogo takvih razgovora. Zajedno smo u ligi skoro 15 godina, normalno je da pričamo o tome", rekao je Džejms.

Međutim, ugovori predstavljaju glavni problem u realizaciji ove spektakularne ideje. Džejms i Pol imaju maksimalne ugovore, a Entoni i Vejd ne zaostaju mnogo za njima.

"Ne znam koliko je to realno. Naravno da bi bilo fantastično kada bi se to dogodilo, ali znam da verovatno nije mnogo realno. Ali ako imaš priliku da budeš u timu sa trojicom-četvoricom svojih najboljih prijatelje, iskoristićeš je bez obzira na sve. Nije tu u pitanju samo sport, već okupljanje ljudi kojima ne moraš ništa da kažeš, a oni će te odmah razumeti šta želiš. Mi imamo takav tim odnosa", rekao je Džejms.

Novinaru su pitali Vejda šta misli o toj ideji, a on nije delovao toliko uzbuđeno kao Džejms.

"Ne znam, čuo sam to, čitao sam o tome. Ne bih da budem deo naslovnih strana sada. Ne stavljajte me u tu situaciju. Ne želim da pričam o tome. Moram da se koncentrišem na sadašnje saigrače. Koliko god to izgledalo super u medijima, nema veze sa onim što trenutno radimo", rekao je Vejd.

Direktan odgovor nije dao ni Entoni, o čijoj budućnosti u Njujorku se već neko vreme spekuliše.

"I dalje imamo ovu sezonu da završimo, videćemo šta će se dogoditi. Svako ima snove, faantazije", rekao je Entoni.

Zvezda Niksa je ipak priznala da će on Pol i Džejms verovatno biti deo tima SAD na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, iako to Lebron nije javno potvrdio.

Što se tiče ugovora ove četvorice igrača, Vejd će na leto biti slobodan igrač, Džejms može da postane isto, ali se očekuje da iskoristi opciju da dobije maksimalni ugovor. Pol je pod ugovorom do leta 2017, a Entoni još godinu dana više.

"Pristao bih na manju platu ako je potrebno. Mislim da bismo svi to uradili", najavio je Melo moguć scenario.

Međutim, vremena je sve manje, Vejd ima 34, Entoni 32, Džejms 31, a Pol 30 godina.

Sledeće pitanje je u kom timu bi igrali. Entoni redovno međusezonu provodi u Los Anđelesu, gde Pol već igra za Kliperse, dok su Džejms i Vejd ranije kupili kuće u Kaliforniji.

"Mislim da u tim godinama želiš da budeš negde gde je toplo. Ali mislim na kasnije, kada se penzionišeš. Samo dodajem ulje na vatru. S razlogom sam došao u Njujork, da pobeđujem. Nažalost, to se do sada nije dogodilo, ali osećam da imam nedovršen posao ovde. Ja ne volim da bežim od nečega što sam počeo, a nisam završio. To bi bio veliki teret na mojim ramenima. Ali to je samo moj lični stav", rekao je Entoni.

Džejms Entoni i Vejd su deo jednog od najboljih draftova u istoriji NBA iz 2003. godine, kada su zauzeli pozicije prvog, trećeg i petog pika. Pol je u NBA ligu stigao dve godine kaasnije kao četvrti izbor na draftu.

Ovaj kvartet je bio deo zajedničkog tima na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada je SAD osvojio zlatnu medalju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.