Lebron Džejms u Denveru?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron Džejms u Denveru?

Posle veoma razočaravajuće sezone u kojoj se ponovo nisu plasirali u plej-of NBA lige, Los Anđeles lejkersi razmišljaju da trejduju, odnosno razmene Lebrona Džejmsa za igrače nekog drugog kluba. Ugledni američki novinari Stiven A. Smit i Brendon Robinson potvrdili su ove glasine, govore kako je Denver pokazao interesovanje i želju da jednog od najboljeg centra u ligi Nikolu Jokića upare sa jednim od najboljih košarkaša koje je ova igra videla.

Robinson je otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je u razgovoru sa jednim generalnim menadžerom dobio informaciju da su Nagetsi jedan od timova spremnih da dovedu "Kralja".

On je na početku sezone prešao iz Klivlend kavalirsa u Los Anđeles lejkerse, ali uprkos jakom mladom jezgru tima, nije pomogao ekipi da se plasira u plej-of i tako prvi put još od prve godine od kad je u NBA ligi propustio završnicu sezone.

Navijači su nezadovoljstvo njegovim prisustvom u Lejkersima iskazali i u petak, kada su ispred "Stejpls centra" organizovali protest, tražeći Lebronov trejd.

Lejkersi su sezonu završili na 10. mestu Zapada sa učinkom od 37 pobeda i 45 poraza. Veliki nesporazumi vladaju na relaciji između vlasnika, uprave i igrača tima.

Veoma iznenadno ekipu je napustio generalni menadžer i legenda kluba Irvin "Medžik" Džonson, da bi potom trener Luk Volton dobio otkaz. Džini Bas, vlasnica tima još uvek nije pronašla zamene za te pozicije, uglavnom zbog toga što niko ne želi da se prihvati tog posla. (Tajron Lu bio je blizu potpisivanja za "jezeraše", ali je bio nezadovoljan detaljima ugovora. Monti Vilijams je odabrao Finiks ispred Lejkersa). Jedini preostali kandidati za mesto trenera su Frenk Vogel, Džejson Kid, Kurt Rembis i JB Bikerstaf, dok je mesto generalnog menadžera sve izvesnije obezbeđeno Robu Pelinki.

Međutim, Džejms ne želi da napusti "Jezerdžije", a i trenutno nije lako očekivati da se on nađe u nekom drugom klubu. Lebron je Lejkerse izabrao zbog porodice, načina života u Los Anđelesu, ali i Holivuda, kako bi imao mnogo bolji pristup i filmskoj industriji.

Ukoliko bi došao u Denver, zajedno sa našim Nikolom Jokićem bi činio jedan od najboljih tandema i napada u ligi, pa bi tim iz Kolorada mogao da napadne i šampionski prsten, koji nikada u istoriji kluba nisu osvajali.

Denver bi prema navodima američkih medija sastavio ponudu za razmenu igrača koja ne bi sadržala Nikolu Jokića, ali bi se Nagetsi odrekli velikog broja igrača (Mari, Heris, Kreg, Barton itd) i pikova na budućim drafovima.

Srpski centar još nije završio sezonu, pošto zajedno sa saigračima pokušava da izbori finale Zapadne konferencije. Poslednji put kada je Denver bio u finalu Zapada bilo je to pre deset godina.

Nagetsi igraju "majstoricu" protiv Portland trejlblejzersa, trenutni rezultat je 3-3 u seriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.