LUDI SRBIN POSTAO BESMRTAN: Popovič ispisao NBA istoriju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2022, 10:44

LUDI SRBIN POSTAO BESMRTAN: Popovič ispisao NBA istoriju (FOTO)

Rekrod koji će teško biti oboren.

Trener San Antonio, legendarni Greg Popovič, zauvek će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji NBA. Sparsi su savladali Los Anđeles Lejkerse rezultatom 117:110 i tu pobedu će Greg Popovič dugo, dugo pamtiti.

To je bila njegova 1.335. pobeda u karijeri, pa mu nedostaje samo još jedna kako bi i zvanično bio trener sa najviše pobeda u istoriji lige, naravno, u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regularnom delu sezone.

Greg Popovich devient le coach le plus victorieux de l'histoire NBA au côté de Don Nelson avec 1335 victoires en carrière 🏆🐐

1. Don Nelson et Greg Popovich : 1335

2. Lenny Wilkens: 1332

3. Jerry Sloan: 1221

4. Pat Riley: 1210

5. George Karl: 1175 pic.twitter.com/QjeeEoOjD4

— Back To The Future NBA (@bttfnba) March 8, 2022

Sa ovim trijumfom, on se izjednačio na večnoj listi NBA lige sa Donom Nelsonom i sada je uz njega trener sa najviše pobeda u istoriji NBA lige!  Sa sledećim trijumfom Popovič će biti usamljen na večnoj listi.

Što se tiče plej-ofa, tu je sa 170 pobeda iza Peta Rajlija i Fila Džeksona na dosta visokom trećem mestu večne liste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.