Kralj Vlade

Izvor: Glas javnosti, 31.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Vlade

Vlade Divac postaje prvi srpski košarkaš čiji će dres biti penzionisan od jednog NBA tima! U legendarnoj „Arko areni“ na poluvremenu utakmice između Sakramenta i NJu Orleansa biće održana svečana ceremonija podizanja dresa sa brojem 21 pod svodove dvorane koja ne pamti bolje dane od onih kada su Kingse predvodili Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Program penzionisanja Divčevog dresa počeo je još u nedelju svečanim ručkom u pravoslavnoj crkvi u Fer Ouksu, a nastavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je žurkom u jednom od popularnih lokala u Sakramentu. Juče je održano takmičenje u boulingu, a sav prihod otišao je u humanitarne svrhe.

Večeras na poluvremenu utakmice između Kingsa i NJu Orleansa velike NBA zvezde i Divčevi saigrači iz slavnih dana Veber, Kristi, Džeskon i Polard posmatraće kako se dres sa brojem 21 penje do samog krova hale. Specijalni gost svakako je Predrag Stojaković, sada star NJu Orleansa Hornetsa, koji je upravo u Kingsima stekao reputaciju jednog najboljih šutera lige.

- Ovo je san svakog sportiste, a sigurno će biti mnogo emocija. Puno toga dugujem navijačima, ali i saigračima koji su pravili sjajnu atmosferu u svlačionici. Bez toga sve bi bilo drugačije. Šest godina koje sam proveo u Sakramentu najbolji je period moje karijere - rekao je Divac.

Mnogi NBA analitičari, ali i navijači, slažu se da je Vlade Divac bio najvažniji šraf najboljeg tima Sakramenta svih vremena. Divac je u glavni grad Kalifornije stigao 1998. godine kao veteran i čovek sa velikim autoritetom i reputacijom pomoćnog trenera na terenu. Ubrzo je ekipa predvođena Divcem, Veberom, Vilijamsom i Stojakovićem zaigrala najatraktivniju košarku u ligi. I ne samo to, Kingsi su, kada su im se pridružili Bibi i Kristi, od tima koji uglavnom ispadao u prvoj rundi plej-ofa postali kandidati za titulu.

Vlade Divac u Sakramento je stigao 1999. iz L. A. Lejkersa. Za nepune tri godine Sakramento je postao hit NBA lige, a 2002. igrao je u finalu Zapadne konferencije. Legendarni srpski centar je, posle Džabara i Olajdžuvona, treći igrač sa više od 13.000 koševa, 9.000 skokova, 3.000 asistencija, 1.500 blokada.

Omaleni Bobi Džekson jedini je igrač koji i danas nastupa za Sakramento Kingse. On je jedan od omiljenih saigrača Vlada Divca i često je bio na „udaru“ legendarnog Srbina.

- Divac je bio idealan saigrač i prava ljudina. Često je pravio razne šale i smicalice samo da bi održao super atmosferu u ekipi. Jednom smo se kladili u avionu i izgubio sam. Posle sam morao na recepciji hotela da plešem i pevam samo u boksericama - uz osmeh je rekao Džekson.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.