Košarkaška kuga – novi suludi trend u NBA VIDEO

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Košarkaška kuga" – novi suludi trend u NBA VIDEO

Do kraja utakmice je ostalo 26 sekundi, rezultat na semaforu je 122:107, utakmica je "završena" i ostaje vam da samo istapkate loptu dok ne istekne vreme.

Međutim, tu postoji mali problem – razlika između dva sata. Ona je u ovom primeru dve sekunde što znači da ne možete da držite loptu do kraja utakmice.

Tada se javlja novi trend u NBA nazvan "košarkaška kuga" ili na engleskom "ballbonic plague", od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "bourbonic plague", odnosno na srpskom Bubonska kuga.

To je najčešći i najpoznatiji oblik kuge, a Rob Peres, poznati NBA fanatik, je taj novi trend, koji ćemo vam sada objasniti, nazvao "ballbonic", s obzirom da "ball" znači lopta.

O čemu se tačno radi?

Kako je razlika između dva sata dve sekunde, košarkaš, u ovom slučaju Džoš Hart, odlučio je da u poslednjim trenucima loptu doda do Džeksona Hejsa kako se ne bi njemu pripasala izgubljena lopta, već njegovom saigraču.

Hejs, koji je novajlija u NBA, nije znao o čemu se radi, uhvatio je loptu i vreme je isteklo.

Džoš Hart, košarkaš Nju Orleansa, nije jedini koji je uvalio "vruć krompir" saigraču, to su u prošlosti radili mnogi. Inače izgubljena lopta se neće pripisati, u ovom slučaju Hejsu, već će biti upisana kao timska izgubljena lopta.

Kakav je vaš komentar?

Pogledajte i ostale primere gde su u glavnim ulogama Huanćo Ernangomes, Erik Bledso, Tajron Valas i Sindairus Tornvel, Tajus Džons, Džej Ar Smit...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.