Kokoškov za Žurnal: NBA bez srpskih asova, tužna činjenica

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Dec.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov za Žurnal: NBA bez srpskih asova, tužna činjenica

Igor Kokoškov obišao je planetu za 56 sati kako bi u Tbilisiju primio gruzijski orden časti „Mihail Sakašvili“. Predsednik Gruzije, lično je ordenovao Igora Kokoškova za nesvakidašnji doprinos promociji te zemlje.
Odmah posle svečanosti, ne skidajući orden sa revera, vratio se u SAD kako bi što manje odsustvovao od obaveza u Finiks Sansima. Prvi slobodan trenutak odvojio je za čitaoce Žurnala i priču o sezoni koja počinje na Božić.
Priču je započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << temom koja nije nimalo lepa. Posle oproštaja Predraga Stojakovića broj srpskih košarkaša u najkvalitetnijoj ligi sveta sveo se na samo „tri slova” – Vladimira Radmanovića, Darka Miličića i Sašu Pavlovića.
To je tužna činjenica. U jednom trenutku bilo ih je 11! Nemamo asove, ne dolaze novi klinci, ništa novo nismo ponudili. Radmanović, Miličić i Pavlović su veterani. Na žalost to je naša realnost – konstatuje Kokoškov.
Ova sezona će po mnogo čemu biti specifična. Zbog lok–auta raspored će biti prilično zgusnut. Kako vidite odnose snaga među favoritima?
Najveći pritisak biće na Majamiju. Od njih se očekuje titula, ništa drugo neće zadovoljiti apetite. Boston ima iskustvo, Njujork dobre košarlaše, ali ne i tim… Lejkersi su ispustili par igrača, Odom im je bio prevaga, ceo tim je činio drugačijim. Klipersi su sada u odličnoj poziciji, trio Pol, Bilaps i Grifin mogao bi mnogo toga da uradi. Čak bih tipovao da Klipesi uz Dalas mogu do polufinala Zapada.
Srpska javnost, posebno navijači Partizana, s pažnjom će pratiti igre Nikole Pekovića i Jana Veselog.
- U Minesotu je stigao novi trener koji voli da igra sa visokim postom, što više odgovara Miličiću nego Pekoviću. Nikola je odličan centar koji je će sasvim sigurno biti bolji nego prošle godine. On donosi kvalitet, fizičku dominaciju…
Veseli?
- Jedinu strepnju koju imam u pogledu mladog Čeha je melanholija koja caruje u timu Vizardsa. Ona je toliko očigledna da se oseća i u publici. Mora da se nametne agresivnošću iako je ruki. Međutim, sasvim sam siguran da Jan to može.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.