Kod koga će Jokić – Džejmsa ili Adetokumba?

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod koga će Jokić – Džejmsa ili Adetokumba?

NBA Ol-star utakmica na programu je 19. februara, međutim timovi će tek biti poznati sedmog kada će kapiteni Lebron Džejms i Janis Adetokumbi odabrati saigrače.

Novi sistem na utakmici najvećih zvezda uspostavljen je prošle godine, ali za razliku od premijernog izdanje, ove će biti na televiziji.

Kapiteni, odnosno igrači koji su dobili najviše glasova od strane navijača, biraju po 12 igrača (normalno po 11, ali su ove Vejd i Novicki dodati jer završavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karijeru) sa kojima žele da igraju.

Čelni ljudi NBA lige odabrali su ovakav sistem kako bi bilo što zanimljivije i tako je srušena decenijska tradicija utakmica između Istoka i Zapada.

Ove godine kapiteni su Lebron Džejms i Janis Adetokumbo i oni će birati jednog po jednog košarkaša. Prvo će odabrati startere (Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent, Pol Džordž, Kavaj Lenard, Kemba Voker, Kajri Irving i Džoel Embid).

Kada se starteri podele, onda kreće odabir rezervi što će nama biti veoma zanimljivo zbog Nikole Jokića. Srpski centar prvi put u karijeri odabran je za Ol-star igrača i postavlja se pitanje ko će ga više želeti u sastavu – Džejms ili Adetokumbo?

Ove godine "draft" će biti na televiziji što raduje sve navijače, a zvanično vreme je 19h u SAD, odnosno 01.00 (četvrtak na petak) po centralnoevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.