Kobi Brajant i Italija – neraskidiva veza

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobi Brajant i Italija – neraskidiva veza

Legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, jedan deo detinjstva proveo je u Italiji, gde će ostati upamćen po "italijanskim kvalitetima".
"Svi NBA igrači su važni jer su legende, ali on je za nas posebno važan jer je dobro poznavao Italiju, gde je živeo u više gradova", izjavio je predsednik italijanske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarkaške federacije Đovani Petruči.

"Imao je mnogo italijanskih kvaliteta", rekao je Petruči za AP o "Crnoj mambi".
Brajant, koji je 18 puta učestvovao na Ol-star utakmici, osvojio pet šampionata i postao jedan od najvećih košarkaša svoje generacije tokom dve decenije duge karijere kao igrač LA lejkersa, poginuo je u nedelju u helikopterskoj nesreći sa nepune 42 godine.
U Italiji je živeo između šeste i 13. godine dok je njegov otac, takođe NBA košarkaš, Džo Brajant, igrao za nekoliko timova.
Posle Italije, Brajant se vraća u Pensilvaniju, gde je pohađao srednju školu.
Brajant je tečno govorio italijanski i često je naglašavao da bi bio "san" da zaigra u toj zemlji. Taj san zamalo i da mu se ostvari 2011. godine kada je bio na ivici prelaska u Virtus Bolonju.
"Bio je natprirodan", izjavio je italijanski trener Etore Mesina koji je sarađivao sa Brajantom dok je bio pomoćnik u "jezerdžijama".
Mesina je naveo da je Brajant pomagao deci iz Italije koja su ulazila u svet NBA.
Brajant je bio poznat kao navijač fudbalskog kluba Milan, koji se porukom na tviteru oprostio od zvezde košarke, nazivajući ga najvećim sportistom svih vremena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.