Kemp: Želeo sam ugovor od 100 miliona

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 12:29

Kemp: Želeo sam ugovor od 100 miliona

Šon Kemp je jedan od najpopularnijih NBA košarkaša svih vremena.

Šon Kemp možda nikada nije osvojio titulu, ali je sa svojim zakucavanjima osvajao srca publike.

Nikada "Vladar" nije bio igrač koji zabušava ili traži lakši put do nečega, jednostavno nije mogao da preskoči "zid zvani Majkl Džordan".

Sve ovo je objasnio u podkastu Naklheds kod Darijusa Majlsa i Kventina Ričardsona i objasnio kako je umalo stigao u Los Anđeles Lejkerse koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su tada bili najbolji tim svih vremena i poslednji koji je osvojio tri titule u nizu.

"Napuštao sam srednju školu i rešio da budem profesionalac. Preselio sam se u Los Anđeles i Medžik me je spojio sa nekim agentima koji su bili u dobrim odnosima sa Lejkersima. Skrivali su me od očiju javnosti, jer znate, Lejkersi su te godine bili NBA šampioni i plašio sam se da me ne pošalju u Evropu. To je bilo četiri dana pred draft i bio sam na sastanku sa samo pet ekipa i Sijetl je bio jedna od pet. Želeo sam da odem tamo jer su imali tamnoputog trenera (Berni Bikerstaf), pa sam mislio da ću tamo imati bolji tretman", rekao je Šon Kemp.

Ispričao je Kemp i zbog čega je napustio Sonikse.

"U NBA ligi tada ugovori nisu bili sjajni. U mojoj glavi, jurio sam 100 miliona dolara i niko nikada nije imao takav ugovor, a ja sam želeo da budem prvi igrač koji je to dobio. Znao sam duboko u srcu da napuštam Sijetl jer mi nisu dali 100 miliona dolara za tih šest ili sedam godina ugovora", objasnio je Kemp.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.