Kavsi u seriji, Memfis ne staje

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavsi u seriji, Memfis ne staje

Prethodne noći odigrano je osam mečeva u NBA ligi.

Na samo dva meča pethodne noći u najjačoj ligi na svetu gosti su uspeli da dođu do pobede, a najzanimljivije je bilo u Klivlendu i Memfisu.

Posle slabog početka sezone, Kavalirsi su našli dobitnu formulu, a osmu uzastopnu pobedu su ostvarili nad Torontom rezultatom 105:101. Mučila se ekipa Dejvida Blata tokom čitave utakmice, ali je onda stvari u svoje ruke uzeo Lebron Džejms i sjajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << igrom u poslednjoj četvrtini doneo svojoj ekipi bitnu pobedu.

Superstar Klivlenda je meč završio sa 35 poena, Dion Vejters je sa klupe ubacio 18 pogodaka, dok je Kevin Lav upisao 17 poena i devet skokova. Kajri Irving je nešto slabije šutersko veče ispravio asistencijama, što je bilo dovoljno za 13 poena i 10 uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani, kod Reptorsa je odličan bio Jonas Valančiunas. Mladi litvanski centar je zabeležio dabl-dabl učinak sa 18 poena i 15 skokova, dok je Kajl Lauri pored 16 pogodaka imao i 14 uspešnih dodavanja. Dobar meč je odigrao i Terens Ros (18p), ali je Toronto mnogo ozbiljnija ekipa kada je u sastavu i Demar Derozan, koji i dalje odsustvuje zbog povrede butnog mišića.

Derbi meč prethodne noći je viđen u "Fedeks Forumu", gde su se sastali Memfis i Dalas. Domaćin je slavio sa 114:105. Mark Gasol je odigrao sjajnu utakmicu i sa 30 poena je bio najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi, a po običaju je sjajnu pomoć dobio od Zeka Rendolfa (17p, 13sk) i Majka Konlija (22p). U ekipi Dalasa se istakao Čendler Parsons sa 30 poena, Džamir Nelson je postigao 18 pogodaka, Džej Džej Barea je sa klupe ubacio 17 poena, ali su podbacila dva igrača od kojih se najviše očekivalo. Dirk Novicki je meč završio sa 11 pogodaka, dok je Monta Elis upisao samo dva poena. Zanimljivo je da su Novicki i Elis iz igre zajedno šutirali očajnih 5/28.

U noći između srede i četvrtka na programu je novih 10 mečeva u NBA ligi.

 

Rezultati:

Klivlend - Toronto 105:101

Detroit - Portland 86:98

Memfis - Dalas 114:105

Nju Orleans - Njujork 104:93

Oklahoma Siti - Milvoki 114:101

Finiks - Majami 97:103

Juta - San Antonio 100:96

LA Lejkers - Sakramento 98:95

(foto: NBA)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.