Kavsi stali u Bostonu - Seltiksi na korak od finala

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2018, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavsi stali u Bostonu - Seltiksi na korak od finala

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Klivlend Kavalirse rezultatom 96:83 u petom meču finalne plej-of serije Istočne konferencije NBA lige, pa sada ukupno u pobedama vode sa 3:2.

Trener Seltiksa Bred Stivens je još jednom pronašao "recept" za Kavalirse, koji nisu uspeli da posle dve vezane pobede na svom terenu, dođu do brejka u "TD gardenu".

Praktično je sve rešeno u prvoj četvrtini, kada su raspoloženi Seltiksi stekli prednost od 13 poena razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (32:19) nad timom iz Ohaja, koji je do kraja meča delovao previše umorno i bez šanse i znanja da zaostatak stigne.

U drugoj četvrtini je viđena i jedna žučna razmena i čarka između Lerija Nensa juniora iz Klivlenda i Markusa Morisa iz Bostona. Moris je odbacio Nensa prilikom skoka, kasnije mu je nešto i verbalno dobacio, igrač Kavsa je krenuo da se obračuna, uključili su se i ostali igrači Bostona i Klivlenda, pa su zaraćene strane morale da budu razdvojene. Na kraju su tehničke greške dodeljene Nensu i Teriju Roziru zbog reakcije, ali je posle ovog "incidenta" utakmica bila mirna, a Seltiksi su sigurnom igrom, uz dobar šut za tri poena priveli meč kraju.

Tempers flare in Boston

Celtics-Cavs Game 5 after Larry Nance Jr. shoved Marcus Morris. WATCH:

Let's go Celtics!pic.twitter.com/WHyeczsdKu

Najefikasniji u redovima Bostona bio je Džejson Tejtum sa 24 poena, sedam skokova, po četiri asistencije i ukradene lopte, kao i dve blokade.

Pratio ga je Džejlen Braun sa 17 poena, Al Horford je ostvario dabl-dabl od 15 poena i 12 skokova, dok su po 13 poena ubacili Markus Moris i Markus Smart.

U ekipi Klivlend Kavalirsa su samo dvojica košarkaša imali dvocifren učinak. Prva zvezda tima Lebron Džejms je postigao 26 poena, uz deset skokova i pet asistencija, dok je Kevin Lav imao 14 poena i sedam skokova. Ostali starteri Kavsa su bili u velikoj meri zaustavljeni, Džordž Hil je postigao sedam poena, Džej Ar Smit dva, a Tristan Tompson samo jedan poen.

Hrvatski centar Ante Žižić je za Kavse igrao tri minuta, i za to vreme je postigao tri poena.

Šesti meč plej-of serije između Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa se igra u noći između petka i subote u Ohaju. Utakmica počinje u 2,30 uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

The @celtics win Game 5!

BOS defeats @cavs 96-83 to take a 3-2 series lead in the Eastern Conference Finals!

Jayson Tatum: 24 PTS, 7 REB, 4 STL

Jaylen Brown: 17 PTS

Al Horford: 15 PTS, 12 REB

Marcus Smart: 13 PTS, 4 AST#CUsRise#NBAPlayoffs

LeBron: 26 PTS, 10 REB, 5 AST pic.twitter.com/7XYlcq7uCr
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Boston na korak do finala NBA

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2018

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Klivlend Kavalirse rezultatom 96:83 u petom meču finalne plej-of serije Istočne konferencije NBA lige, pa sada ukupno u pobjedama vode sa 3:2...Trener Seltiksa Bred Stivens je još jednom pronašao "recept" za Kavalirse, koji nisu uspjeli da poslije dvije vezane...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.