Kari najbolji strelac NBA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 14:22

Kari najbolji strelac NBA

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari proglašen je za najboljeg strelca NBA lige u sezoni 2020/2021, saopšteno je na sajtu najjače košarkaške lige sveta.

Sjajni šuter Voriorsa sezonu je završio sa prosekom od 32 poena po meču, šutirajući iz igre sa 42 odsto uspešnosti.

Kari je osvojio prvo mesto u žestokoj borbi sa Bredlijem Bilom u finišu ligaškog dela sezone, a uspehu je doprinelo i sjajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdanje u poslednjem meču protiv Memfisa u kom je ubacio 46 poena.

Kari je veoma dobru sezonu upotpunio preuzimanjem prvog mesta na večnoj listi Golden Stejta po broju poena i asistencija, a takođe je prestigao i Redžija Milera po broju postignutih trojki u istoriji NBA.

Beku Voriorsa ovo je druga titula za najboljeg strelca, čime se pridružio Majkl Džordanu, Viltu Čembrlenu i Karim Abdul Džabaru koji su više od jednom osvajali šampionski prsten, MVP priznanje i titulu za najboljeg strelca.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.