KRAJ: Riki Rubio završio sa NBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 18:16

KRAJ: Riki Rubio završio sa NBA

Hoće li uslediti povratak u Evropu?

Španski košarkaš Riki Rubio i Klivlend Kavalirsi dogovorili su se oko otkupa ugovora, prenosi "ESPN".

Naime, Rubio ne konkuriše za tim već dugo zbog svojih problema sa mentalnim zdravljem.

Kavalirsi su odlučili da otkupe trogodišnji ugovor vredan 18,44 miliona dolara iskusnog plejmejkera.

Kako se navodi, malo je verovatno da će Rubio ponovo zaigra u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NBA ligi i, ako se ikada bude vratio profesionalnoj košarci, biće to tamo gde je sve počelo, u Španiji.

ESPN Sources: After stepping away from the franchise to address his mental health, guard Ricky Rubio and the Cleveland Cavaliers have agreed on a contract buyout. If Rubio — a 12-year veteran — plays professionally again, it will be likely in his native Spain. pic.twitter.com/zyDvRihaGL

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) January 4, 2024

Rubio (33) je letos obavestio Kavalirse da neće biti u stanju da igra, Kavalirsi su prihvatili, ali su u međuvremenu, kako bi dobili prostora u rosteru, odlučili da sklope novi dogovor sa Rubijom.

Rubio je 2009. bio izabran kao peti pik na draftu od strane Minesote, gde je proveo prvih šest godina NBA karijere, počev od 2011, pre nego što je nastupao za Jutu, Finiks i Klivlend.

Prosečno je beležio 10,8 poena i 7,4 asistencije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.