Još jedno veliko NBA ime u Evropi!

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno veliko NBA ime u Evropi!

Dvostruki osvajač NBA prstena karijeru nastavlja na "Starom kontinentu".

Kako prenosi "Sportando", bivši plejmejker Majami Hita Mario Čalmers karijeru nastavlja u Italiji, u redovima Virtus Bolonje.

On je već sleteo na Apenine, gde će obaviti lekarske preglede, nakon kojih bi trebalo da potpiše ugovor sa Virtusom do kraja sezone.

Čalmers je tokom svoje dugogodišnje NBA karijere osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dva prstena sa Majamijem, a u najjačoj ligi sveta upisao je 646 nastupa, prosečno je beležio 8,9 poena i 3,7 asistencije po utakmici.

Draftovan je 2008. godine od strane Minesote kao 34. pik, ali je odmah prosleđen u Majami, u kojem je proveo narednih sedam godina.

Važio je za vrhunskog defanzivca, ali su ga povrede sprečile da napravi ozbiljniju karijeru.

Nakon Majamija igrao je za Memfis u dva navrata, ali u dresu Grizilsa nije uspeo da ostavi ozbiljniji trag.

Angažman u Bolonji biće mu prvi inostrani, u maju će napuniti 33 godine, videćemo kako će se snaći u Palakanestru.

Virtus je na sedmom mestu italijanskog šampionata sa skorom 10-9 i do kraja sezone će se boriti za plej-of.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.