Jokićev trener ponosan na Nikolu: Ovo najviše cenim kod njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 08:22

Jokićev trener ponosan na Nikolu: Ovo najviše cenim kod njega

Ostao skroman i nesebičan.

Trener Denvera Majkl Meloun govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću, i istakao da ga izuzetno ceni i kao igrača, ali i kao čoveka.

Meloun i Jokić sarađuju još od 2015. godine kada su obojica stigli u Nagetse, a ove sezone boriće se za šampionski prsten u najjačoj ligi sveta, pošto u finalu NBA lige čekaju boljeg iz duela Majami/Boston.

Na pitanje na šta je najponosniji na Jokića, Meloun je rekao: "Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to da se ​​nikada nije promenio".

On je zatim dodao:

- Mislim da to svi vidimo u svim sferama života. Kako slava i bogatstvo utiču na vas. I za većinu ljudi, to ih udari u glavu i postanu nešto drugačiji. Ponekad zaborave odakle su došli i ko im je pomogao da dođu tamo gde su stigli. I to je ono što zaista volim kod Nikole – zaboravite košarku. Mlad čovek koji je ponosan otac i muž. Uz sve uspehe, MVP nagrade, maksimalne ugovore, sve te stvari… On je i dalje isti momak. Čudim se tome - rekao je Meloun.

Smtara da je Jokić jedna od najskromnijih superzvezda u NBA ligi.

- Dugo sam u ligi i to je retkost u ovom poslu. Za slavnu ličnost i superzvezdu uopšte. Činjenica da je Nikola ipak skromna, nesebična osoba. On brine o svojim konjima. Tip je upravo ono što jeste - rekao je Meloun.

Jokića su 2014. godine i Nagetsi izabrali kao 41. pika na draftu, a Meloun je odgovorio da ne veruje da je pozicija na NBA draftu nešto što ga je dodatno pogurnulo.

- Ne mogu da govorim u Nikolino ime, ali nisam osetio da je izbor na 41. mestu bio motivacioni faktor za njega da dva puta postane MVP i da bude momak koji prosečno ima tripl-dabl u plej-ofu. Mislim da ono što ga zaista motiviše nisu više pojedinačna priznanja i nagrade. Želi da bude svetski šampion. I mislim da je to ono što motiviše Nikolu Jokića kao i sve ostale u ovom klub - zaključio je Meloun.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.