Jokić se poredio sa Kidom i Lebronom: Sličnosti? Samo u ofanzivi!

Izvor: B92, 31.Okt.2023, 13:28

Jokić se poredio sa Kidom i Lebronom: Sličnosti? Samo u ofanzivi!

Nikola Jokić i Denver su sjajno krenuli ove sezone u odbranu NBA titule.

Nagetsi imaju skor od 4-0 a poslednja žrtva bila je Juta koju su Nagetsi dobili sa 110:102.

Jokić je upisao još jedan tripl-dabl, 107. u karijeri, uz 27 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Time se na večnoj listi izjednačio sa Džejsonom Kidom i Lebronom Džejmsom na četvrtom mestu.

Po završetku susreta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikola je sa dosta pohvala pričao o Juti, ali pitali su ga i ima li nekakvih sličnosti između njega i pomenutog dvojca.

"Možda u toj ol-raund igri. Pogotovo u ofanzivi. U tome da se utiče na igru na svaki mogući način u ofanzivnom delu. Biti raznovrstan", rekao je Jokić.

Pohvalio je lidera Jute, Finca Laurija Markanena.

"On zaista može da bude problem. Visok je 211 centimetara, u stanju je da dribla, šutira sa visokim procentom uspešnosti, odličan je u napadu. Nosi se sa visokima, ali i sa nižima, napada reket odlično šutira. Mislim da je i sam shvatio da može da bude zvezda u ovoj ligi. On je svakako Ol-star, ali može i bolje", rekao je Jokić.

U jednom momentu sudije su dosudile faul Markanenu posle duela sa Jokićem. Mnogi veruju da je to bila prestroga odluka, ali ne i Jokić.

"Uopšte nije bio tesan faul, bar ja tako mislim. Ipak, ne razmišljam o tome, svakako", dodao je.

Zadovoljan je pojedinim segmentima igre, na nekima kaže da mora još da se radi.

"Mislim da je odbrana bila veoma dobra, ali nismo obezbedili skok. Tako je bilo i na prošloj utakmici. Nismo dobro skakali za loptu, kao ranije, pa moramo još da radimo na tome. Nije nam ni raspored odgovarao, igrali smo meč za mečom, putovali, ali to nije izgovor. Imali smo dobru energiju, kontrolisali smo meč skoro sve vreme, ali nismo imali laku završnicu utakmice", dodao je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.