Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 12:23

Jokić prestigao Lerija Birda u broju tripl-dabl mečeva

Meč sa Čikagom Nikola Jokić je završio sa učinkom od 17 poena, 15 asistencija i 12 skokova, čime je stigao do svog 60. tripl-dabla u najjačoj košarkaškoj ligi sveta i prestigao legendarnog Lerija Birda na osmom mestu večne liste.
Srpski centar trenutno ima dva tripl-dabla manje od sedmoplasiranog Džejmsa Hardena, koji je prestigao Birda prošlog meseca i od tada dodao još dva trostruka dvocifrena učinka za ukupno 62 u karijeri.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivnih NBA igrača na vrhu liste, osim Jokića i Hardena, nalaze se Rasel Vestbruk na vodećoj poziciji (189 tripl-dablova) i Lebron Džejms na 5. mestu sa ostvarenih 99 tripl-dablova u dosadašnjoj karijeri.
Jokić je najnoviji tripl-dabl postigao u svojoj 471. utakmici. Bird je svojih 59 tripl-dablova sakupio kroz 897 utakmica u perodu od 1979. do 1992. godine.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.