Jokić predvodio Denver u pobedi nad Torontom

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić predvodio Denver u pobedi nad Torontom

Denver je nadigrao Toronto sa 95:84 u konferencijskom derbiju NBA lige, a predvodio ih je Nikola Jokić još jednom od svojih odličnih igara. Pobedu na svom terenu izvojevali su i košarkaši Vašingtona, a na gostovanjima slavili su Majami i Sakramento uz odličnu igru Bjelice i Bogdanovića.
Denver je na svom terenu savladao trenutno najbolji tim u vrlo radvnopravnoj borbi i smenjivanju vođstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom većeg dela meča.

Tek u finišu utakmice domaćini su uspeli da održe prednost koja ih je vodila do pobede, a po efikasniosti predvodio ih je Nikola Jokić koji je meč završio sa 26 poena, devet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.
Pratili su ga Džamal Marej sa 19 poena i pet skokova, Tori Kreg je ubacio 13, a Monte Moris 12 poena.
Kanadskom timu nije pomoglo ni što je najefikasniji igrač bio Kavaj Lenard sa 29 poena i 14 skokova. Pratili su ga Delon Vajt sa 15 poena i osam skokova, dok je Serž Ibaka imao 14 i sedam uhvaćenih lopti.
Košarkaši Majamija su slavili na gostovanju u Nju Orleansu sa 102:96 najviše zahvaljujući timskoj igri zahvaljujući kojoj su poveli od samog starta i prednost održali do kraja meča.
Po efikasnosti predvodio ih jeDžoš Ričardson sa 22 poena, a pratili su ga Dvejn Vejd sa 19 poena uz šest skokova i Hasan Vajtsajd sa 17 poena uz 12 uhvaćenih lopti.
Najbolji kod domaćih bio je Entoni Dejvis sa 27 poena, 12 skokova i sedam asistencija, 22 poena ubacio je Džru Holidej, a 17, uz 10 uhvaćenih lopti, Džulius Rendl.
Tim sa Floride je deveti na Istoku sa 13-16, Nju Orleans je 12. na Zapadu sa 15-16.
Srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović bili su starteri na gostovanju Sakramenta u Dalasu i dali veliki doprinos u pobedi svog tima sa 120:113.

Bjelica je imao 15 poena (5-10 iz igre, 4-7 za tri), 10 skokova i četiri blokade, a Bogdan je ostvario 15 poena (4-11 iz igre), sedam skokova i pet asistencija
Najefikasniji kod Kingsa bili je Badi Hild i Dieron Foks sa po 28 poena.
U redovima Dalasa, ubedljivo najbolji bio je Slovenac Luka Dončić, koji je meč završio sa 28 poena (9-15 iz igre), šest asistencija i devet skokova. Herison Barns ga je pratio sa 15, Vesli Metjuz je dodao 13 poena, Džejlen Branson je imao 12, Maksi Kleber 11, a Diandre Džordan osam poena i 23 skoka.
Na kraju meča pozdrav Dončića i Bogdanovića i njihova razmena dresova skrenuli su toliku pažnju da je Sakramento taj snimak postavio na društvene mreže uz sličice dražavnih zastava Srbije i Slovenije uz kratak i iasan komentar: „Poštovanje."

Sakramento se ovom pobedom poravnao sa Portlandom i Memfisom koju su na šestom i sedmom mestu Zapada. Sva tri tima sad imaju po 16 pobeda i 13 poraza, a Dalas je deveti sa 15-13.
Košarkaši Vašingtona ubedljivo su pobedili Los Anđeles Lejkerse na svom parketu sa 128:110 i upisali prvi trijumf posle četiri uzastopna poraza.
Najzaslužniji za pobedu bio je plejmejker domaćih Džon Vol koji je završio meč sa čak 40 poena, 14 dodavanja i šest skokova.

U redovima Lejkersa, najbolji je bio Kentevijus Koldvel-Poup sa 25 poena, šest skokova i pet asistencija, a Lebron Džejms je ostao u njegovoj senci sa samo 13 poena i šest uvaćenih lopti.
 
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jokić vodio Denver do nove pobede, dobre partije Bjelice i Bogdanovića

Izvor: Beta, 17.Dec.2018

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Toronta sa 95:86, a najzaslužniji za desetu pobedu Nagetsa u poslednjih 12 utakmica bio je sprski košarkaš Nikola Jokić.Jokić je na parketu proveo 35 minuta i za to vreme je postigao 26 poena, uz devet skokova, četiri asistencije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.