Izvor: MozzartSport.com, 25.Avg.2020, 17:41

Jokić jednostavno mora

Situacija u Istočnoj konferenciji NBA lige sve se više raščišćava, a na Zapadu imamo nove zaplete. Tako bi se nekako mogla opisati poslednja dva dana u NBA plejofu

U Istočnoj konferenciji smo videli tri 'metle' - kući su već poslani Indijana, Bruklin i Filadelfija koja je ostala i bez trenera Breta Brauna, šta je bilo očekivano nakon prave sramote koju su Siksersi doživeli od Seltiksa. Još je ostalo da im se u drugom krugu plejofa priključi Milvoki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji ima 3-1 protiv Orlanda i koji je dokazao da onaj poraz u prvoj utakmici nije realni pokazatelj kvalitete.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zato je situacija na Zapadu puno zanimljivija. Oklahoma je sinoć upisala drugu pobedu zaredom protiv Hjustona pa je sada rezultat u toj seriji 2-2, a čini se kako je Tander pronašao način da ovaj dvoboj usmeri na svoju vodu. Lugenz Dort je već treću utakmicu zaredom odigrao odličnu obranu na Džejmsu Hardenu koji je u poslednjem dvoboju počeo pokazivati sve veću nervozu zbog toga šta ga Dort doslovno prati gde god da krenuo. No, i bez Hardenovih najboljih partija, Hjuston se držao u utakmici do samog kraja, a bile su potrebne sjajne partije Denisa Šredera i Krisa Pola da bi Oklahoma došla do slavlja. Sada je 2-2 i definitivno se veselimo sledećim mečevima između ova dva tima. Pokazalo se da su oni najviše izjednačeni, kao šta se i najavljivalo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lejkersi su sinoć još jednom 'pokazali mišiće', a kada su ovako raspoloženi LeBron Džejms i Entoni Dejvis, onda Portland ne može puno toga tražiti, a pitanje je može li bilo tko zaustaviti ekipu iz Los Anđelesa. Možemo mi pričati koliko god da želimo o tome da Džejms i Dejvis nemaju baš najbolje saigrače, ali kada imaš 2 od 5 najboljih igrača lige, onda je pitanje trebaju li ti uopšte bolji saigrači. Uostalom, zar nismo videli kako je Luka Dončić praktično sam i povređen dobio Kliperse?

Kad smo već kod Dončića, sva pažnja svetske sportske javnosti usmerena je na njega, odnosno na pitanje može li i večeras ponoviti ono šta je napravio pre dva dana, ali nas više zanima jedno drugo pitanje - može li Jokić napraviti nešta slično? Denver se nalazi u situaciji koju je malo tko očekivao. Juta ima 3:1 i igru na svojoj strani, a Nagetsi moraju pobediti u tri utakmice zaredom da bi uspeli opravdati status favorita. Jokić je u prve četiri utakmice igrao dobro, ali dojam je da ipak nije pokazao sve šta može, a posebno da nije agresivnije išao završavati napade. Svaka čast njegovim asistencijama i razigravanjima saigrača, ali od njega se traži da u ovakvim utakmicama uzme stvar u svoje ruke. I zato današnje savete za klađenje počinjemo s njim:

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

NIKOLA JOKIĆ (broj koševa (25,5), tip više, kvota 1,85)

 Dakle, Jokić jednostavno mora danas odigrati vrhunsku partiju. Daleko od toga da on nije bio odličan u prve tri utakmice, uostalom na proseku je od 25,3 poena po utakmici, ali nije u potpunosti iskoristio činjenicu da je Juta odlučila radije braniti njegova dodavanjima saigračima nego šut. Ima Jokić puno prostora pod košem, može se nositi s Rudijem Goberom i danas mora ići iznad ove margine ako želi da se njegova ekipa ne bi prerano oprostila od plejofa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

SET KARI (broj koševa (13,5), tip više, kvota 1,85)

 Set Kari igra odličnu celu seriju protiv Klipersa i definitivno je jedan od igrača koji koristi sve one prilike koje mu Dončić otvara. Kari je u ove četiri utakmice na proseku od 16,5 poena uz neverovatnih 65,2% šuta te 45,8% za tri poena. Kako prosečno igra 30,3 minuta po utakmici, tako smo sigurni da će i danas doći do svojih šuteva, a ako ih bude pogađao čak i ispod dosadašnjeg proseka, 13,5 bi moralo da prođe.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

 DONOVAN MIČEL (broj asistencija (4,5), tip više, kvota 1,70)

 Svi s razlogom pričaju o Dončiću, ali šta reći na Mičela? U seriji protiv Denvera ima prosek od 39,5% poena, 5,8 asistencija i 4,5 skoka i to sve uz 55,8% šuta te 54% za tricu. Najvažnije od svega je da Mičel igra jako pametno te koristi svako udvajanje koje mu Denver postavi da razigra svoje saigrače. Tako bi moglo biti i danas, a s obzirom da je u tri od četiri utakmice imao najmanje 7 asistencija, ovo nam se čini kao sjajna oklada. Onu treću utakmicu s 1 asistencijom ćemo ignorisati.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

LU VILIJAMS (broj koševa (17,5), tip više, kvota 1,85)

 Pol Džordž se još 'nije pojavio' u plejofu pa je onda ulogu drugog čoveka Klipersa, nakon Kavaja Leonarda, preuzeo Lu Vilijams. Iako nije igrao na početku 'balona', sada izgleda potpuno zdravo, a obrana Dalasa ga jednostavno ne može zaustaviti. Osim vanjskog šuta, Vilijams je sjajan i u ulazima pod koš, a to samo znači da ova margina ide u 'više'.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.