Jokić je raspametio MVP igrača nestvarnog NBA finala (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić je raspametio MVP igrača nestvarnog NBA finala (VIDEO)

Denver je postao najbolji NBA tim po ofanzivnim skokovima zahvaljujući triju Jokić - Mejson Plamli - Milsap, dok su po odnosu asistencija i izgubljenih lopti, a treći u procentu asistencija po postignutom košu iz igre.

O ovom timu za ESPN govorio je bivši član Nagetsa, Čonsi Bilaps koji je oduševljen Jokićem.

I, za ovog 42-godišnjaka nema dileme - srpski centar je najvredniji "zlatni grumen" u Denveru:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Nikola Jokić je tako unikatan igrač! Mogao bih da povučem neke paralele sa vremenom kada sam ja bio u ligi. I, tada sam jako voleo da gledam Arvidasa Sabonisa. Zapravo, voleo bih da sam mogao da ga na terenu vidim kada je bio na vrhuncu karijere... Ali, čini mi se da ga vidim u najboljoj formi upravo u liku i delu Nikole Jokića. Evo, pogledajte neke sličnosti u igri - počeo Bilaps, što je ESPN ispratio naizmeničnim puštanjem bravura litvanskog gorostasa i 24-godišnjeg srpskog centra.

That's a great report about the @nuggets. It's a great watch for all of to #Nuggets fans out there. #MileHighBasketballhttps://t.co/PvI7PFXAUG— Denver Nuggets Fans (@DenNuggetsFans) 11. март 2019.

- Na primer, u reketu. Nijedan od njih dvojice nije mogao da preskoči list papira ili da trči, ali pogledajte na primer Sabonisovo lukavo poentiranje pokraj ogromnog Murešana, a onda Jokić - pored Marjanovića, jednog neobično velikog momka. Ili, pik-en-pop igra. Evo, Sabonis i Rod Striklend... A to je bilo vreme kada visoki igrači nisu šutirali sa distance. Sabonis je to radio i kada su trojke u pitanju. Kada pogledate "džokera", pa on radi to isto! Na sve to, vizija igre u stilu plejmejkera. S jedne strane Sabonis koji dodaje iza leđa pokraj člana kuće slavnih Dejvida Robinsona, a onda vidite da Jokić to isto uradi rivalima. Obratite pažnju na sledeće podatke: Jokić ima najviše dodavanja u celoj ligi! Ima više kontakta s loptom od bilo koga u ligi! I, na sve to, najviše asistencija sa ruba reketa! Onda se ljudi pitaju što li mu toliko daju loptu... Pa, kada lopta dobro kruži, onda se stvara odlična timska igra, prava hemija - ne ostavlja dilemu oduševljeni Čonsi Bilaps, nekadašnji NBA bek, koji uz MVP titulu iz finala 2004 ima i pet nastupa na Ol-star utakmicama.

NBA rezultati

Vašington - Orlando 100:90

Oklahoma siti - Bruklin 108:96

Atlanta - Memfis 132:111

Majami - Detroit 108:74

Hjuston - Golden Stejt 104:106

Feniks - Juta 97:114

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.