Jokić je nedovoljno plaćen

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 17:10

Jokić je nedovoljno plaćen

Specijalizovani sajt "Hoopshype" napravio je listu na kojoj su NBA košarkaši sa platama manjim od onih koje zaslužuju.

Odmah na početku teksta su razbili iluziju da će se na njoj naći igrači sa minimalnim primanjima.

Upravo suprotno – njom "dominiraju" superzvezde, od kojih zavise čitave franšize.

Tako je naš Nikola Jokić zauzeo prvo mesto na ovoj listi.

Njegova plata u minuloj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezoni, u kojoj je sa Denver Nagetsima osvojio titulu, bila je oko 33 miliona dolara.

Prema posebnom računanju, kojim su se vodili novinari ovog sajta, Jokić bi za sve ono što je uradio, trebalo da dobije gotovo duplo više novca – 70 miliona.

Nikola ima najveći ugovor u NBA ligi, ali njegove zasluge i doprinos na terenu, zaslužuju mnogo više od onoga što zarađuje.

Ispod Jokića, na listi se nalazi Džejson Tejtum, koji prima oko 30 miliona po sezoni. Po njima, zaslužio je bar 55 miliona.

Nikolin MVP konkurent je na trećem mestu sa realnom platom od 33 miliona. Oni smatraju da MVP regularnog dela prvenstva zaslužuje 57 miliona.

U Top 10 na ovoj listi nalaze se još Tajriz Haliburton, Dža Morent, Tajriz Maksi, Dezmond Bejn, Darijus Garland, Entoni Edvards, Evan Mobli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.