Jokić i dalje dominira u MVP trci, Embid blizu, Kari preti

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 16:43

Jokić i dalje dominira u MVP trci, Embid blizu, Kari preti

Srpski centar Nikola Jokić i dalje vodi u MVP trci.

NBA liga objavila je ažuriranu listu kandidata za MVP nagradu, kao i svakog petka.

Jokić je prvi na listi i šestu nedelju zaredom.

Od kada se Džamal Marej povredio, Jokić je "dodao gas" i Denver je pobedio sve četiri utakmice bez druge zvezde ekipe, koja je završila sezonu zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta.

Od kada nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mareja, "Džoker" ima 29,5 poena, 12,5 skokova i 7,8 asistencija. Marej je ove sezone propustio ukupno 10 utakmica i kada njega nema Jokić beleži tripl-dabl u proseku – 28,9 poena, 10,8 skokova i 10,1 asistencija u 10 utakmica bez Džamala.

Nikola tokom cele sezone beleži 26,4 poena, 11 skokova, 8,7 asistencija i 1,4 ukradenu loptu u proseku po utakmici.

Denver će u noći između petka i subote igrati protiv Golden Stejt Voriorsa i Stefa Karija, koji je nedavno izjavio da bi on trebalo da bude MVP.

Kari je sa devetog mesta skočio na peto, a Jokića u stopu prati Džoel Embid sa 30,1 poena i 11,1 skokova. I on smatra da bi trebalo da bude MVP.

Janis Adetokumbo je na trećem mestu u MVP trci, dok je četvrti Luka Dončić.

Lilard je šesti, Kavaj Lenard sedmi, Lebron osmi, Kris Pol deveti i Rudi Gober deseti na MVP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić ostao bez još jednog važnog saigrača – povrede pokosile Denverove šanse za prsten

Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 07:35

Denver nagetsi stvarno nemaju sreće u završnici sezone u kojoj je njihov najbolji igrač glavni kandidat za osvajanje MVP priznanja. Dok Nikola Jokić dominira i igra sezonu karijere, povrede u finišu utiču na to da "grumenje" ne bude među favoritima pred plej-of. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.