Jokić i Nagetsi srušili šampione!

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić i Nagetsi srušili šampione!

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su veliku pobedu u noći između nedelje i ponedeljka, pošto su savladali šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse rezultatom 100:98.

Dramatično je bilo na meču u Koloradu, gde su domaći Nagetsi na kraju došli do velike pobede protiv prvog kandidata za titulu i u ovoj sezoni.

Golden Stejt Voriorsi su u Denveru upisali prvi poraz u sezoni posle dve pobede, dok izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trenera Majka Melouna mogu da se pohvale sa tri pobede na startu.

Prva četvrtina nije krenula dobro po Nagetse, jer su Ratnici došli do +12, a na prvi odmor se otišlo sa prednošću od 25:17 za šampione.

U drugoj deonici je Golden Stejt sve vreme vodio, ali je do poluvremena bio samo na +2. Uz odličnog Nikolu Jokića u trećoj četvrtini je sjajno odigrao Geri Heris, koji je u tom periodu postigao 11 poena.

Nagetsi su ušli u poslednji period igre sa +10 (80:70), ali se Voriorsi nisu predavali i razlika se topila. Možda bi meč bio rešen i ranije da su igrači Denvera bolje šutirali slobodna bacanja (24-42), ali se ušlo u neizvesnu završnicu.

Na kraju je Golden Stejt imao i napad za pobedu ili bar produžetak, ali je heroj Denvera postao Juan Ernangomez, koji je izblokirao Demijena Džonsa ispod koša Nagetsa.

Juancho.

Calls.

Game.

All the replays from the exciting final possession in Denver! #KiaTipOff18pic.twitter.com/JhA4ldyzKi

Najefikasniji u redovima Denvera bio je Geri Heris sa 28 poena, dok je Nikola Jokić za 32 minuta u igri postigao 23 poena, uz 11 skokova za dabl-dabl, dok je imao i šest asistencija. Srpski centar je iz igre šutirao 7-14, 0-1 za tri poena, a 9-12 sa linije penala. Još jedini sa dvocifrenim učinkom u Denveru bio je Mejson Plamli sa 11 poena.

Stef Kari je predvodio Golden Stejt sa 30 poena, a na ovom meču se pomakao i na lestvici NBA lige u konkurenciji trojkaša, te je sada ukupno šesti, pošto je nadmašio Pola Pirsa, koji je karijeru završio sa 2.143 trojke. Kari je imao i šest asistencija i četiri skoka.

Kevin Durent je ubacio 20 poena, uz 11 skokova i četiri asistencije, Klej Tompson 15 poena, a Kevon Luni deset poena za Voriorse.

FINAL in Denver: @nuggets 100, @warriors 98

Gary Harris: 28 PTS

Nikola Jokic: 23 PTS, 11 REBS, 6 ASTS

Stephen Curry: 30 PTS, 6 ASTS

Kevin Durant: 20 PTS, 11 REBS, 7 ASTS#MileHighBasketballpic.twitter.com/i81uv7qeNO

Congrats to the @warriors' Stephen Curry for moving up to 6th in @NBAHistory on the all-time three-pointers made list!#DubNation#ThisIsWhyWePlaypic.twitter.com/24Z7YiH2Gp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bjelica zapažen u prvom trijumfu Kingsa u sezoni

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018

Košarkaši Sakramento Kingsa ostvarili su prvu pobedu u sezoni pošto su u noći između nedelje i ponedeljka savladali na gostujućem parketu Oklahoma Siti Tander sa 131:120...Ekipa iz glavnog grada Kalifornije je posle poraza od Jute i Nju Orleansa, upisala i prvi trijumf, dok je tim Oklahome i dalje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.