Jokić bio tek sedmi izbor za prvi tim NBA

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 11:11

Jokić bio tek sedmi izbor za prvi tim NBA

Nikola Jokić iza sebe ima sezonu na granici tripl-dabl proseka, ali to nije bilo dovoljno da se nađe bar u idealnoj petorci.

Donekle i očekivano s obzirom da je Džoel Embid izabran za MVP-ja, a u prvoj postavi lige je samo jedan centar.

Međutim, glasovi za izbor tri najbolja tima lige pokazuju da je Jokić bio tek sedmi izbor glasača za prvi tim.

Dobio je ukupno 32 glasa za najbolju petorku i 68 za drugu, u koju je uvršten, pa je imao ukupno 364 boda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Više glasova od njega za mesto u prvoj petorci, od igrača koji se nisu našli u istoj, dobio je još Donovan Mičel (45), pa je Srbin bio tek sedmi po broju glasova za idealni tim.

Gledajući ukupan broj bodova, bio je šesti, jer je Mičel dobio manje glasova za drugu petorku pa je skupio manje bodova od centra Denvera (349).

Više bodova su dobili članovi prve petorke Luka Dončić 403, Šaj Gildžus-Aleksandar 407, Embid 474, Džejson Tejtum 484 i Janis Adetokumbo 500.

U drugoj petorci pored Jokića i Mičela našli su se još Stefen Kari, koji je dobio 17 glasova za najbolji tim, Džimi Batler i Džejlen Braun koji su imali samo po jedan glas za prvu petorku.

U trećoj su Domantas Sabonis, Dieron Foks, Demijen Lilard, Džulijus Rendl i Lebron Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.