Izvor: RTS, 16.Jun.2021, 10:18

Jokić: Nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju

Najkorisniji košarkaš NBA lige, Nikola Jokić, saopštio je da ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije.
U izjavi za Tanjug, centar Denvera objasnio je zašto neće biti u nacionalnom timu.

"Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim", rekao je najbolji centar NBA lige.
"Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti", dodao je Jokić.
Nikola je za tim iz Kolorada odigrao sve utakmice regularnog dela sezone (72), a u plej-ofu još 10 duela. 
Od 1. avgusta 2020. godine Jokić je ukupno odigrao 109 mečeva, sa prosekom od 35 minuta na terenu.
Jokić se prvobitno našao na spisku selektora Kokoškova za kvalifikacije za Olimpijske igre, ali je sada izvesno da neće igrati za reprezentaciju ovog leta. 
Košarkašku reprezentaciju Srbije prvo očekuje učešće na Akropolis kupu, kao deo priprema za kvalifikacioni turnir za OI, koji će se održati u Beogradu.
"Orlovi" će se u kvalifikacijama takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.
Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale.
Srbija će pokušati da se izbori za plasman na Olimpijske igre, gde bi branila srebrnu medalju osvojenu 2016. godine u Riju.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Jokić ne igra za reprezentaciju Srbije tokom leta: "Nisam u mogućnosti da nastupam"

Izvor: B92, 16.Jun.2021

Košarkaška reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a potencijalno i na samim OI, biće oslabljena za najboljeg igrača NBA lige Nikolu Jokića...Košarkaška reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a moguće i na samim OI, biće oslabljena zbog neigranja najkorisnijeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.