Jokić: Mislio sam da bi NBA trebalo da štiti igrače, pogrešio sam

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 08:03

Jokić: Mislio sam da bi NBA trebalo da štiti igrače, pogrešio sam

Nikola Jokić i Denver poraženi su u četvrtoj utakmici polufinalne serije Plej-ofa na Zapadu.

Finiks je slavio sa 129:124 i u seriji je sada nerešeno, 2:2.

Pred kraj druge četvrtine, na 2:36 sekundi pre kraja, došlo je do incidenta u kom su učestvovali Jokić i vlasnik Sansa Mat Išbija.

Jokić je izblokirao Ejtona, lopta se odbila u ruke Išbije, a kako je Džoš Okođi požurio da uzme loptu, Sansi su bili sa igračem manje na terenu.

Jokić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao želju da to iskoristi i izvede brzo napad, ali kako je Išbija uzeo loptu, nije mogao to da uradi.

Jokić je pokušao da mu otme loptu, izbile su varnice, a Nikoli je dosuđena tehnička greška.

Po završetku susreta, Jokić je poručio da bi NBA liga morala više da štiti svoje igrače.

"Sudija mi je rekao da sam laktom udario navijača,ali on je prvi stavio ruku na mene. Mislio sam da bi liga trebalo nas da štiti. Ipak, možda sam pogrešio. Da, znam da je on vlasnik Sansa, ali opet, on je navijač. Sedi van terena. Nije važno ko je. On je navijač i ne može da utiče na igru tako što zadržava loptu", rekao je Jokić.

I trener Denvera Majkl Meloun bio je van sebe zbog odluke sudije da kazni Jokića tehničkom.

"Krenuo je po čoptu i onda je navijač zadržao loptu, očigledno je želeo da bude deo igre. Jednostavno, daj im loptu, čoveče", rekao je Melon.

Kada su ga pitali ima li veze što je taj "navijač" vlasnik Sansa, samo je dodao:

"Ma, ne zanima me".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.