Jelena Isinbajeva se vraća atletici

Izvor: RTS, 10.Feb.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Isinbajeva se vraća atletici

Isinbajeva ponovo trenira, želi da nastupi u Riju. Slovenačka skijašica Tina Maze osvojila treću medalju na SP u Biver Kriku. FED kup: Srbija domaćin Paragvaju u plej-ofu. Kedira tri nedelje van terena, Koke do mesec dana. Rodžers: Staridž najbolji engleski napadač. Lasana Dijara blizu prelaska u Vest Hem.
18.30 - Rukometni savez Srbije imenovao je Dejan Perića za novog selektora muške seniorske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacije.

Dejan Perić do sada je obavljao funkciju vršioca dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, a na osnovu rezultata koji je postigao, kao i onoga što je pokazao odlučeno je da samo dođe do preimenovanja funkcije u selektora. Uveren sam da će on nastaviti da svoj posao obavlja kao i do sada, rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović.
17.30 - Fudbalske lige Španije i Portugala podnele su zajedničku žalbu Evropskoj uniji protiv odluke Fife da zabrani trećim licima da poseduju prava na transfere igrača.
Ova zabrana krši pravila o zaštiti konkurencije i šteti klubovima sa manjim ekonomskim resursima, kao i igračima u razvoju, navodi se u saopštenju španske lige.
Ova mera Fife stupiće na snagu u maju. Ona se neće odnositi na postojeće ugovore, koji će važiti do isteka bez posledica.
Vlasništvo trećih lica nad ugovorima popularna je praksa u Latinskoj Americi, Španiji, Portugalu i drugim zemljama. U Engleskoj je zabranjena 2006. godine, nakon kontroverzi oko transfera Karlosa Teveza u Vest Hem.
17.00 - Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je uoči prve polufinalne utakmice španskog Kupa kralja protiv Viljareala da predstoji nimalo lak posao, ali da će njegov tim, kao i uvek, jurišati na pobedu.
On je istovremeno odbio da odgovori na pitanje u vezi trenutne krize najvećeg rivala, Reala iz Madrida, koji je u prvenstvenom meču 22. kola Primere pretrpeo debakl u susretu sa Atletikom (4:0).
Za nas nema razlike koje takmičenje je u pitanju, cilj je da uvek pobedimo. Siguran sam da je Viljareal ekipa koja može da nam stvori mnogo poteškoća. U dobroj je formi, kao što se vidi na njegovim prvenstvenim utakmicama. Kriza Reala? Njihovi problemi me ne interesuju, izjavio je Luis Enrike španskim novinarima, a prenosi Marka.
Polufinalna utakmica Kupa kralja između Barselone i Viljareala igra se u sredu na Nou Kampu od 20 sati.
16.30 - Predsednik Spartaka iz Subotice Dragan Simović izabran je ponovo na tu funkciju, pošto ga je skupština ovog fudbalskog kluba izabrala na današnjoj sednici za još jedan četvorogodišnji mandat.
Simović je bio jedini kandidat na izobrima u subotičkom superligašu. Skupština je ukazala poverenje i direktoru Draganu Đorđeviću da nastavi rad.
Simović je delegatima rekao da je u planu dalje unapređene omladinske škole, što je dugoročna strategija kluba.
Kao prve kratkoročne planove izneo je postavljanje reflektora na Gradski stadion, i pokušaj da od FSS-a dobije jedan od 10 terena sa veštačkom podlogom, koje je savez namenio klubovima.
Spartak je prvi deo sezone završio na devetom mestu tabele.  
14.20 - Jagodina je pojačala na sredini terena, pošto je potpisala ugovor sa dosadašnjim igračem Vojvodine Nikolom Poparom.
Ovaj 22-godišnjak se priključio novim saigračima na pripremama u Antaliji.
Poslednjih šest meseci nisam bio najsrećniji u Vojvodini, tako da je moralo da dođe do razlaza. Nisam pogrešio u traženju novog kluba. Razgovori sa Jagodinom trajali su vrlo kratko. Verujem da ću svojim radom zaslužiti poverenje trenera (Sima) Krunića, koji je među najboljima u zemlji, rekao je Popara.
On je istakao da zna kakve su ambicije kluba i šta se od njega očekuje.
Poznate su mi ambicije kluba i nadam se da ćemo u prvenstvu doći do visokog plasmana, kao i do novog trofeja u Kupu. Poznajem većinu novih saigrača i čim sam došao primetio sam da je atmosfera odlična, što je veliki korak ka ostvarenju ciljeva, rekao je Popara.
14.00 - Francuska fudbalska liga (LFP) je postigla dogovor o saradnji sa klubom Majami siti, sa ciljem razvoja svog imidža u SAD.
U saopštenju LFP se navodi da će ovaj sporazum pomoći da se Liga 1 promoviše u SAD, kao i da će Majami moći da koristi imena i grbove klubova iz svih takmičenja koje ona organizuje.
Francuske fudbalske vlasti pokušavaju da se probiju na tržište Severne Amerike, tako da će se državni Superkup održati u avgustu u Montrealu.
Majami siti igra u Razvojnoj premijer ligi, u kojoj učestvuju 64 kluba iz SAD i Kanade, podeljena u četiri konferencije.
13.45 - Srpski teniser Filip Krainović eliminisan je sa turnira u Memfisu, pošto ga je Amerikanac Rajan Harison pobedio rezultatom 4-6, 6-3, 6-3, javlja AP.
13.25 - Bivši fudbaler Čelsija i Real Madrida Lasana Dijara trenira sa Vest Hemom i pokušava da dobije kratkoročni ugovor, preneli su britanski mediji.

Dijara je prošle sezone igrao za Lokomotovu iz Moskve, odakle je otpušten u avgustu, pošto je zbog sukoba sa trenerom Leonidom Kučukom odbio da trenira.
Mediji su prethodnih dana spekulisali da pregovara sa Kvins Park Rendžersom i Interom, a trener Vest Hema Sem Alardajs pozvao je 29-godišnjeg Dijaru da trenira sa ekipom.
Nisam siguran da li smo završili posao, ali on pomalo trenira sa nama. Blizu smo dogovora. Obzirom na situaciju sa povredama u našem timu, kada Dijara bude spreman biće veliko pojačanje, na osnovu njegovog iskustva, rekao je Alardajs, preneo je Bi-Bi-Si.
Dijara je igrao i za Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid i Anži iz Mahačkale. Sa Čelsijem je osvojio FA kup i Liga kup, sa Portsmutom FA kup, a sa Realom špansko prvenstvo, Kup kralja i Superkup Španije. 
12.45 - Doskorašnji fudbaler Partizana Branko Pauljević karijeru će nastaviti u mađarskom Pečuju, saopštili su crno-beli.
Partizan i Pauljević dogovorili su se da desni bek naredne dve godine nosi dres Pečuja.
On je u Humsku došao 2013, ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu, pa je u dva navrata bio na pozjamici u niškom Radničkom.
Pečuj trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli mađarskog prvenstva. 
12.20 - Svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva, koja od 2013. pauzira zbog porođaja, planira da se vrati takmičenjima i nastupi na Olimpijskim igrama u Riju.

Ruska atletičarka je za agenciju TASS rekla da će se do kraja 2015. fokusirati na kondicione treninge, pre nego što započne sa takmičenjima sledeće godine za svoj klub, moskovski CSKA, u kojem će biti angažovana i kao trener-instruktor.
Igre u Riju trebalo bi da budu četvrte u njenoj karijeri, a na prethodne tri osvojila je dva zlata (Atina 2004 i Peking 2008) i bronzu (London 2012). Isinbajeva je 2009. u Cirihu oborila svetski rekord rezultatom 5,06 metara. 
11.50 - Fudbaler Atletiko Madrida Koke odsustvovaće sa terena do mesec dana zbog povrede tetive, preneli su španski mediji. Atletiko je u subotu pobedio Real Madrid sa 4:0, a Koke je u devetom minutu utakmice tražio da izađe sa terena zbog povrede.
Posle lekarskih pregleda utvrđeno je da je Koke doživeo drugostepenu povredu tetive leve noge. On će biti podvrgnut terapijama i odsustvovaće do mesec dana, naveo je Atletiko.
Koke će zbog povrede propustiti prvenstvene utakmice protiv Selte, Almerije i Sevilje, ali i utakmicu protiv Bajerna iz Leverkuzena, u osmini finala Lige šampiona koja se igra 25. februara.  
11.20Ženska teniska selekcija Srbije u plej-ofu za popunu Svetske B grupe FED kupa igraće protiv Paragvaja na domaćem terenu, odlučeno je žrebom u Londonu.
U preostalim duelima plej-ofa sastaće se Slovačka - Švedska, Japan - Belorusija i Španija - Argentina. Mečevi plej-ofa na programu su 18. i 19. aprila.
11.00 - Bivši osvajač Vimbldona, australijski teniser Lejton Hjuit dobio je specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru u londonskom Kvinsu. To će biti poslednji turnir na travi za 33-godišnjeg Hjuita, koji je prošlog meseca najavio da će završiti karijeru po završetku Otvorenog prvenstva Australije sledeće godine. Šampion Ju Es opena iz 2001. godine, osvojio je Kvins četiri puta.
Lejton je jedan od naših najvećih šampiona. Malo je neuobičajeno da dodeljujemo vajldkarte pre nego što zatvorimo listu učesnika, ali trebalo nam je otprilike dve sekunde da odlučimo o Lejtonu, rekao je direktor turnira Stiven Farou.
Osim Hjuita na Kvinsu će, između ostalih, igrati i branilac titule Bugarin Grigor Dimitrov i domaći teniser Endi Marej. Turnir na Kvinsu održaće se od 15. do 21. juna i jedan je od pripremnih za Vimbldon.
11.00 - Fudbaler Serezo Osake Dijego Forlan negirao je da je umešan u utaju poreza, uprkos tome što je protiv njega započeta istraga. Urugvajac je rekao da "nema šta da krije" povodom istrage o utaji poreza kojom je zahvaćena i HSBC banka, preneli su britanski mediji. Mediji navode da je ta banka pomogla brojnim slavnim ličnostima da izbegnu plaćanje poreza.
U izveštaju se navodi da je Forlan u HSBC banci otvorio račun 2006. godine, dok je igrao za Viljareal, i da je bio povezan sa dva računa klijenata koji su zajedno imali četiri bankovna računa na kojima je od 2006. do 2007. godine bilo 1,4 miliona dolara.
Mediji su naveli da su u izveštaju o navodnoj utaji poreza i dvostruki svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso, šestostruki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi, nekadašnji najbolji svetski teniser Marat Safin i bivši direktor Renoa u Formuli 1 Flavio
Brijatore.  
11.00 - Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je Danijel Stardidž trenutno najbolji engleski napadač, bolji i od Harija Kejna, koji ove sezone u Totenhemu igra u neverovatnoj formi. Kejn je u pobedi nad Arsenalom (2:1) postigao oba gola za Totenhem i stigao do broja od 22 pogotka u svim takmičenjima.
Za mene ne postoji bolji napadač od Staridža. On ima sve, golgeterski učinak, tempo, moć, ne postoji bolji u Engleskoj. Uveren sam da Danijel na Kejna gleda kao novog mladog napadača, koji će mu zaista pomoći kada budu zajedno igrali u reprezentaciji, rekao je Rodžers, prenosi "Telegraf".
Staridž je ove sezone zabeležio samo četiri nastupa za tim sa Enfilda zbog povrede zadnje lože. Novu priliku imaće večeras (21) kada Liverpul dočekuje Totenhem u 25. kolu Premijer lige.
10.50 - Fudbaler Reala Sami Kedira zbog povrede zadnje lože biće van terena tri nedelje, navodi španski list As. Nemački reprezentativac povredio se na meču protiv gradskog rivala Atletika, zbog čega ga je na poluvremenu zamenio Hese Rodrigez.
Kedira će propusiti utakmice u Primeri protiv Deportiva, Elčea i Viljareala, kao i prvi duel osmine finala Lige šampiona u Gelzenkirhenu protiv Šalkea. Ovaj 28-godišnji vezista je ove sezone odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima.
Trener Madriđana Karlo Anćeloti imaće velikih problema da sklopi tim za naredne mečeve, pošto su na listi povređenih igrača još Serhio Ramos, Džejms Rodrigez i Luka Modrić.
As navodi da bi priliku moglo da dobije januarsko pojačanje iz Korintijansa Lukas Silva. 
10.40 - Engleski fudbalski klub Kvins Park Rendžers postaviće Tima Šervuda za novog trenera.
10.30 - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte demantovao je da će na leto preuzeti klupu Milana i poručio da želi sa Azurima da odradi ugovor do kraja Evropskog prvenstva u Franuskoj.

00.00 - Slovenačka skijašica Tina Maze je u slalomskoj trci sa 2 minuta i 33,37 zadržala prednost od 22 stotinke ispred Austrijanke Nikol Hosp i trijumfovala i u superkombinaciji, osvojivši drugo zlato na SP u Biver Kriku.

Bronzu je sa 35 stotinki zaostatka osvojila druga Austrijanka Mihaela Kirhgaser, a najveća nada domaće publike, rekorderka po broju pobeda u Svetskom kupu, Lindzi Von je odustala već na početku trke.
Mazeova je osvojila treću medalju na SP u Biver Kriku, jer je takmičenje počela srebrom u superveleslalomu. Ona ima ukupno devet medalja na svetskim prvenstvima, a osvojila je četvrtu zlatnu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Isinbajeva se vraća za Igre u Riju

Izvor: B92, 10.Feb.2015

Svetska rekorderka u skoku motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva planira da se vrati takmičenjima i nastupi na Olimpijskim igrama u Riju...Isinbajeva je objavila povlačenje posle Svetskog prvenstva pre dve godine, a u međuvremenu se i porodila...Ruska atletičarka je rekla da će se do kraja 2015. fokusirati...

Nastavak na B92...

Perić selektor "orlova"

Izvor: RTS, 10.Feb.2015

Dejan Perić i zvanično selektor rukometaša Srbije. Lajović startovao pobedom u Sao Paulu. Isinbajeva ponovo trenira, želi da nastupi u Riju. Tina Maze osvojila treću medalju na SP u Biver Kriku. FED kup: Srbija domaćin Paragvaju u plej-ofu. Rekordna suma za prenose mečeva Premijer lige....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.